HR++ glas voor een beter energielabel

  • Aanvragen energielabel

Er kunnen verschillende stappen worden ondernomen om een woning te verduurzamen. Door het energiezuiniger maken van de woning verbetert het energielabel. Een van de manieren om de woning energiezuiniger te maken, en daarmee een beter energielabel te verkrijgen, is het vervangen van standaard enkel of dubbel glas door HR++ glas. Een energiezuinigere woning biedt een hoger wooncomfort, is meer waard en wordt sneller verkocht. Vanzelfsprekend wordt er ook mooi bespaard op de energierekening. Wilt u na het verduurzamen van uw woning een nieuw / definitief energielabel aanvragen? Dan doet u dit uiteraard bij Homekeur.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas is een soort glas met een spouw. De spouw van dit glas is met argongas gevuld, waardoor kou optimaal buiten de deur wordt gehouden. Regulier isolatieglas laat altijd nog wat zogenaamde ‘stralingskou’ door, waardoor er toch nog kou van buiten naar binnen komt. Het argongas in de spouw van HR++ glas voorkomt deze stralingskou, waardoor echt alle kou effectief buiten de deur wordt gehouden. Daarnaast ontstaat er ook geen warmteverlies langs de randen van het glas, waardoor alle stookwarmte in de woning wordt gehouden. Uiteindelijk wordt het glasoppervlak van HR++ glas niet zo koud als het glasoppervlak van regulier isolatieglas. Hiermee is HR++ glas altijd de beste keuze wanneer u de ruiten wilt vervangen door hoog rendement glas.

Meer voordelen van HR++ glas

Wanneer u uw hand op de ruit legt, dan voelt deze uiteraard altijd koud aan. Toch is er wel een verschil tussen koud en koud. Regulier isolatieglas voelt namelijk veel kouder aan dan HR++ glas, vooral omdat er geen sprake is van koude straling. U hoeft dus aanzienlijk minder te stoken wanneer u HR++ glas in uw woning laat plaatsen. Daarnaast is het zo dat er bij regulier isolatieglas aan de binnenkant condens kan ontstaan, met name langs de randen. Dit vocht is uiteraard niet wenselijk in de woning. Ook dit wordt effectief voorkomen. Het risico op condens aan de binnenzijde van HR++ glas is minimaal.

Kosten en besparing met HR++ glas

Het is mogelijk om uitsluitend de ruiten te laten vervangen wanneer de kozijnen van uw woning nog in goede staat verkeren. Laat u uitsluitend de ruiten vervangen, dan komen de kosten hiervoor voor een gemiddelde eengezinswoning uit tussen de 3.500 en 4.000 euro. Dit bedrag wordt nog verlaagd met de subsidie waar u recht op heeft. Afhankelijk van uw specifieke energietarief kunt u tot meer dan 200 euro per jaar besparen door de ruiten te laten vervangen door HR++ glas. Daarnaast is het uiteraard ook zo dat het energiezuiniger maken van de woning zorgt voor een positiever energielabel, waardoor de woning meer waard wordt.

Direct een energielabel aanvragen

Alle maatregelen die u treft om uw woning te verduurzamen dragen bij aan het verkrijgen van een positiever energielabel. Wanneer u uw woning wilt verkopen, dan is het hebben van een definitief energielabel verplicht. Een positiever energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Heeft u uw woning verduurzaamd en wilt u een nieuw / definitief energielabel aanvragen? U kunt direct uw energielabel aanvragen bij Homekeur. Heeft u nog vragen over het energielabel? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie en een persoonlijk advies.

2023-02-20T16:29:12+01:00