Hoe lang duurt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundige keuring duurt bij Homekeur gemiddeld maximaal 1,5 uur. Daarna wordt op kantoor alle informatie verwerkt tot een bouwkundig rapport en in de meeste gevallen ontvangt u de volgende werkdag het rapport al.
Hoe lang een bouwkundige keuring precies duurt is afhankelijk van een aantal factoren. De grootte van het gebouw of de woning, maar ook de doelstelling van een bouwtechnischekeuring speelt een rol. Gaat het om een rapport voor bijvoorbeeld een aankoopkeuring voor een appartement of spelen veiligheidseisen ten opzichte van een verzekering een bepaalde rol?
Laat ons uw wensen weten en wij stellen voor u een zorgvuldig bouwkundig rapport op. Aan de hand van een uitgebreide checklist kunt u erop rekenen dat wij ook details onderzoeken. Plaats direct uw opdracht of neem contact met ons op voor meer informatie.
Kies voor de bouwtechnische keuring die bij u past
Met een bouwkundig rapport in handen kunt u beter onderhandelen, bijvoorbeeld bij de aankoop van een appartement. De gebreken die u niet direct ziet, kan een bouwkundige meestal wel zien. Dit geldt evengoed voor nieuwbouw als voor oudere woningen en appartement. Bij nieuwbouw zijn dat bijvoorbeeld krassen op de ramen en kromgetrokken deuren.
Bij wat oudere appartementen of woningen kunnen er bijvoorbeeld gebreken aan de fundering zijn. Ook wordt regelmatig houtworm en schimmels in daken of onder vloeren aangetroffen. Als zulke zaken worden aangetroffen, kunt u dit meenemen in uw prijsonderhandelingen. Het bedrag dat u afspreekt voor herstelkosten, kunt u laten vastleggen in een ontbindende voorwaarde en deze toevoegen aan het koopcontract. Kortom: het zijn uw zogenoemde ‘koopvoorwaarden’.
Verschil bouwkundig onderzoek en bouwtechnische keuring
Er is geen verschil tussen een bouwkundig onderzoek en een bouwtechnische keuring. Het wordt alleen anders genoemd. Het betreft hier altijd een visuele inspectie inclusief rapport met daarin de gebreken en de herstelkosten.
Veelal wordt ons de vraag gesteld; hoe lang duurt een bouwkundige keuring? Wij kunnen daarop dus geen eenduidig antwoord geven. Het streven is uiteraard om dit zo vlot mogelijk te doen zonder op kwaliteit in te leveren. Vaak zijn details belangrijk en soms vergt dit nader onderzoek. Is er bijvoorbeeld sprake van een vochtprobleem in een appartement? Het kan de veroorzaker zijn van houtrot of schimmels. In het uiteindelijke rapport zullen de bevindingen worden weergegeven van onze bouwkeuring alsmede een advies. Het is niet verplicht om het advies op te volgen, maar wel raadzaam. Vooral als het om ernstige gebreken gaat.