Energielabel 2020-06-19T14:53:54+01:00

Energielabel

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van de woning en is bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren. EPA-W staat voor Energie Prestatie Advies Woningen. Dit wordt afgegeven in de vorm van een energielabel die van A tot G kan lopen. Een A label betekent hierbij dat de woning zeer goede energieprestaties en dus het energiezuinigst heeft en een G label staat voor zeer slechte energieprestaties, ofwel het minst zuinig.

Een energielabel is verplicht bij het verkopen of verhuren van een woning en is 10 jaar geldig. Vanaf 1 januari 2021 wordt ook het energielabel bepaald op basis van NTA 8800. Dit energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van het gebouw. Daarnaast geeft het label inzicht in verbetermaatregelen die kunnen bijdragen aan de energiezuinigheid en het comfort van het gebouw.

Het energielabel zegt iets over de isolatie van dak, muren, ramen en vloeren. Ook geeft het aan hoe zuinig de installaties voor verwarming, warm water en ventilatie zijn. Belangrijke informatie, want een zuiniger huis kan voor een lagere energierekening zorgen, is goed voor het milieu en biedt meer wooncomfort.

Kosten van deze inspectie € 290,-

Voor het opstellen van een energielabel komt een inspecteur ter plaatse. Daarvoor wordt met u een afspraak gemaakt door onze afdeling planning. Voor de inspectie en opname van alle gegevens wordt 1 uur ingepland, afhankelijk van de grootte van de woning is soms iets meer of minder tijd nodig. Er volgt geen verrekening bij een meer of mindere tijdsbesteding. Voor de opname van een energielabel bij u op locatie voor woningen tot 1000m3 inhoud betaald u bij Homekeur €290,00 inclusief btw!

Heeft u vragen over de kosten of de opname van een energielabel? Bel tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00) 085-0653675, wij helpen u graag verder!

Maak een afspraak

Prijsvoorwaarden

 

Gecertificeerd, erkend deskundige, EP-adviseur

Om het energielabel van een woning te bepalen, bent u verplicht om een gediplomeerd adviseur in arm te nemen. Deze adviseur komt langs in de woning en loopt deze zorgvuldig door aan de hand van een uitgebreide checklist. Er wordt onder andere gekeken naar de aanwezige isolatie, verwarming en ventilatie. Nadat de woning is geïnspecteerd, wordt deze verwerkt en doorberekend in de software en krijgt u als eigenaar van de woning een energieprestatie certificaat, waarop zowel de Energie Index als het energielabel staat vermeld. Desgewenst stellen we ook een uitgebreid maatwerkadvies op met adviezen om de specifieke woning energiezuiniger te maken.

NTA 8800 en BRL 9500

Vanaf 1 januari 2021 moeten bedrijven die energielabels uitvoeren gecertificeerd zijn volgens de nieuwe BRL 9500. Deze BRL volgt uit de NTA 8800, deze NTA 8800 is de rekenmethode en methodiek om de energieprestatie van een gebouw te bepalen. Vanaf 1 januari 2021 kunnen dus alleen energielabels worden aangevraagd en opgesteld op basis van NTA 8800. Dit doet een Energieprestatie adviseur (EP-adviseur), die daarvoor gediplomeerd is en werkt voor een gecertificeerd bedrijf/organisatie (conform BRL 9500). De EP-adviseur stelt het energielabel op aan de hand van een gebouwopname ter plaatse en registreert het label in de landelijke registratiedatabase EP-online.

Wilt u EP-Adviseur/inspecteur worden?

Homekeur B.V. werkt samen met een partner voor wat betreft de opleidingen tot EP-Adviseur (epa-W adviseur), certificering en BRL-9500 afmeld organisatie. Het voordeel van deze samenwerking is dat u als bedrijf niet proces gecertificeerd hoeft te zijn. U betaald per afgemeld label een bedrag aan de afmeldorganisatie, deze organisatie is dan BRL-9500 gecertificeerd. Als u de opleiding positief heeft afgerond kunt u voor Homekeur B.V. al snel aan de slag om opnames in uw regio uit te voeren.

Buildinglabel is onze partner voor wat betreft de opleidingen. Ook is Buildinglabel het BRL9500 gecertificeerde bedrijf waar de opnames afgemeld kunnen worden. 

 

Open chat
Whatsapp contact
Powered by