Energielabel Rotterdam 2022-12-05T10:36:21+01:00

Wanneer u een nieuw energielabel in Rotterdam nodig heeft, kunt u direct bij Homekeur terecht. Het hebben van een energielabel voor uw woning is verplicht wanneer u uw woning wilt verkopen. Standaard is een huis voorzien van een voorlopig, geschat energielabel. Dit energielabel moet worden omgezet in een definitief energielabel als de woning te koop wordt aangeboden. Heeft u maatregelen genomen om de woning energiezuiniger te maken? Dan kunt u uiteraard ook een nieuw energielabel bij ons aanvragen. Hoe energiezuiniger de woning is, hoe positiever het energielabel is. Dit biedt belangrijke voordelen, zoals een hogere woningwaarde. Vraag dus nu een nieuw energielabel aan en binnen enkele dagen komt een van onze adviseurs langs!

Wijken en woningen in Rotterdam

Rotterdam is een mooie, grote stad met 20 verschillende wijken, waaronder Delfshaven, Rotterdam-Noord, Brielle, Rotterdam-Centrum en Overschie. Dwars door de stad loop de Maas. Met 36 procent komt de portiekflat het meest voor in de stad, gevolgd door de bovenwoning met 18 procent van het totaal aantal woningen. Iets meer dan een derde van alle woningen in Rotterdam bestaat uit koopwoningen. Hierbij gaat het veelal om oudere woningen. Slechts 13 procent van alle woningen in Rotterdam is gebouwd ná het jaar 2000. Het zijn vaak de oudere woningen die minder goed geïsoleerd en daarmee ook minder energiezuinig zijn. Dit is zeker ook te zien aan de energielabels van de woningen in Rotterdam. Er is nog veel ruimte voor verbeteringen!

Uw energielabel verbeteren

Wanneer uw woning is voorzien van energielabel B of slechter, dan is er altijd ruimte voor verbetering. U kunt de nodige maatregelen treffen om het energielabel te verbeteren. Hierbij zijn er een aantal stappen die u kunt ondernemen:

  • Isolatie van vloer, de wanden en het dak van een woning.
  • Allee kieren en scheuren te dichten
  • Enkelglas vervangen door een soort isolatieglas
  • Warmtepomp installeren
  • Zonnepanelen plaatsen

Uiteraard zijn dit slechts enkele voorbeelden van manieren waarop u uw energielabel in Rotterdam kunt verbeteren. Bij hoge energiekosten is het altijd raadzaam om actie te ondernemen. Dit merkt u gelijk in uw portemonnee

Actuele energielabels in Rotterdam

Rotterdam heeft een totaal van 311.597 woningen, waarvan 198.833 woningen zijn voorzien van een definitief energielabel. Dit staat gelijk aan 63,8 procent. Verreweg het grootste deel van de woningen in Rotterdam zijn voorzien van energielabel C. We hebben het dan over een totaal van 60.773 woningen. Slechts 29.951 woningen in Rotterdam zijn al optimaal energiezuinig en daarmee voorzien van een energielabel A, A+ of A++. Maar liefst 21.342 woningen in de stad zijn voorzien van energielabel F of G. Dit zijn de slechtste energielabels. Deze statistieken geven dan ook aan dat er in Rotterdam nog veel ruimte voor verbetering is als het om de energielabels gaat.

Waarom is het energielabel belangrijk?

Een positief energielabel, waarbij we denken aan minimaal energielabel B, brengt diverse interessante voordelen met zich mee. De woningwaarde ligt hoger en de woning staat ook minder lang te koop wanneer het energielabel positief is. Daarnaast wordt de energierekening lager naar mate de woning energiezuiniger is. Een positief energielabel heeft dus ook een positief effect op de energierekening. Steeds meer kopers letten bewust op het energielabel van een huis voordat zij de beslissing nemen om het huis al dan niet te kopen. Hoe slechter een energielabel is, hoe kleiner de kans dat kopers een goed bod zullen doen.

Nieuw energielabel in Rotterdam aanvragen

Een woning moet zijn voorzien van een actueel, definitief energielabel wanneer deze in de verkoop gaat. Dit is wettelijk verplicht. Wilt u uw woning verkopen en heeft u nog geen definitief energielabel of is er een nieuw energielabel nodig? U kunt het energielabel aanvragen bij Homekeur. Blijft u zelf in de woning wonen, maar heeft u de woning verduurzaamd en wilt u een definitief energielabel voor de woning? Ook dan staan wij natuurlijk graag voor u klaar. Uiteraard kunt u altijd eerst vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie of advies.