Energielabel Eindhoven 2022-12-05T10:49:09+01:00

Homekeur verzorgt graag uw energielabel in Eindhoven wanneer u deze voor uw woning nodig heeft. In 2015 zijn alle Nederlandse woningen voorzien van een voorlopig energielabel. Dit energielabel is voldoende wanneer u zelf in de woning woont en blijft wonen. Wilt u de woning verhuren of gaan verkopen? Dan is het verplicht om dit voorlopige energielabel om te laten zetten in een definitief energielabel. Om dit energielabel te verkrijgen komt er een adviseur bij u langs om de woning te inspecteren op energiezuinigheid. Vervolgens ontvangt u een nieuw energielabel voor de woning. U kunt bij ons direct een afspraak maken voor een nieuw energielabel. Wij werken met een landelijk netwerk van ervaren adviseurs.

Wijken en woningen in Eindhoven

Eindhoven ligt natuurlijk in het altijd gezellige zuiden en is een prachtige stad met een groot aantal woningen. Met 38 procent komen de eengezinswoningen het meest voor in Eindhoven, gevolgd door portiekflats met 33 procent. Ondanks dat Eindhoven een relatief grote stad is, zijn er toch maar 6 wijken te vinden. Het gaat dan om de stadsdelen Centrum, Stratum, Tongelre, Woensel-Zuid, Woensel-Noord en Gestel. De stad bestaat voor 44 procent uit koopwoningen. Van alle woningen in Eindhoven is 82 procent gebouwd vóór het jaar 2000, waardoor er gesproken kan worden van oudere woningen. Het zijn vaak deze woningen waarvan het energielabel nog mooi verbeterd kan worden. Overigens zijn er ook woningen van ná bouwjaar 2000 die nog energiezuiniger kunnen worden gemaakt.

Statistieken energielabel in Eindhoven

Eindhoven is in totaal 111.295 woningen rijk, waarvan 68.353 huizen zijn voorzien van een definitief energielabel. Dit is gelijk aan 61,4 procent. Kijken we naar de verhoudingen op het gebied van energielabels, dan zien we dat het grootste deel woningen is voorzien van energielabel C. Dit is een gemiddeld energielabel dat nog goed verbeterd kan worden. In totaal zijn 18.581 huizen van dit energielabel voorzien. Het slechtste energielabel (G) komt nog weinig voor in de stad. Het gaat om 1.408 huizen in totaal. Iets meer dan 25.000 huizen zijn voorzien van een energielabel D, E of F. Al deze woningen kunnen worden verduurzaamd om een beter energielabel te verkrijgen.

Waarom is het energielabel belangrijk?

We letten tegenwoordig veel op de duurzaamheid van producten en dienste. Wanneer we een woning willen kopen, dan willen we zeker zijn dat de energierekening niet torenhoog is. Het energielabel van een woning in Eindhoven geeft precies aan hoe energiezuinig de woning werkelijk is. Dit kan worden vertaald naar energieverbruik en vervolgens uiteraard naar de energierekening. Woningen met een negatief energielabel worden minder snel en tegen een lagere prijs verkocht dan woningen met een positief energielabel. Met het verbeteren van het energielabel wordt direct ook het wooncomfort sterk verhoogd.

Een energielabel in Eindhoven verbeteren

De energiezuinigheid van een woning kan op meerdere manieren worden geoptimaliseerd. Vaak is de eerste stap het goed isoleren van de woning, wat direct een groot verschil maakt. Daarnaast wordt er ook steeds vaker gekozen voor een zonnepaneleninstallatie of een warmtepomp. Is de woning nog voorzien van enkelglas? Dan kan het energielabel verder worden verbeterd door de ruiten te vervangen door isolatieglas. Hierbij valt de keuze vaak op HR+ glas.

Nieuw energielabel in Eindhoven aanvragen

Sinds januari 2021 is het verplicht om een definitief energielabel van de woning te hebben wanneer deze te koop of te huur wordt gezet door de woningeigenaar. Wilt u uw huis verkopen of gaan verhuren en heeft u hiervoor een definitief energielabel nodig? Dan kunt u bij ons uw nieuwe energielabel aanvragen. Er is altijd een ervaren adviseur van Homekeur in uw omgeving beschikbaar. Uiteraard kunt u ook een nieuw energielabel bij ons aanvragen wanneer u zelf in de woning blijft wonen, maar deze heeft verduurzaamd, waardoor het energielabel is verbeterd. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.