Energielabel Amersfoort 2023-01-09T10:39:49+01:00

Woont u in Amersfoort, maar bent u van plan te verhuizen? Vraag dan een energielabel in Amersfoort aan! Vanuit een landelijk netwerk van ervaren adviseurs staat Homekeur altijd voor u klaar. Wij kunnen een voorlopig energielabel omzetten in een definitief energielabel. Uiteraard kunnen wij een eerder definitief energielabel ook vervangen door een actueel energielabel. Als de woning verder is verduurzaamd na het verkrijgen van het vorige energielabel, dan wordt het nieuwe energielabel positiever. Het energielabel is geldig voor de duur van 10 jaar, maar kan tussentijds dus vernieuwd worden wanneer de woning energiezuiniger is gemaakt.

Wij verzorgen uw nieuwe energielabel in Amersfoort

Een definitief energielabel in Amersfoort is verplicht als u uw koophuis wilt gaan verkopen of verhuren. Voor potentiële kopers of huurders is het energielabel belangrijk, vooral om een goede indicatie te hebben van de energiekosten. Hoe positiever het energielabel, hoe langer de maandelijkse energielast. Gaat u uw woning in Amersfoort verkopen of verhuren, dan zorgen wij graag voor uw nieuwe energielabel. De stad bestaat uit 31 wijken in totaal. Wij kunnen in alle wijken op korte termijn voor u klaarstaan, waaronder in de volgende wijken:

  • Zonnehof
  • Soesterkwartier
  • Isselt
  • De Koppel
  • De Kruiskamp

Bijna 6 op de 10 huizen in Amersfoort zijn koopwoningen

Amersfoort heeft een relatief groot aantal koopwoningen. Van alle huizen in de stad is 58 procent een koopwoning. De eengezinswoning komt het meest voor in Amersfoort, met 38 procent van het totaal aantal huizen. De portiekflat staat met 30 procent op de tweede plaats. Bijna een kwart van alle woningen is gebouwd ná het jaar 2000, wat te zien is aan, onder andere, het energielabel van deze woningen.

Mogelijkheden voor verbetering van het energielabel in Amersfoort

Van de 67.181 woningen in de stad zijn al 39.436 huizen voorzien van een definitief energielabel. Dit is bijna 60 procent. Er zijn op dit moment 9.176 huizen in de plaats te vinden die het meest positieve energielabel hebben, namelijk A, A+ of A++. Daarnaast zijn er 7.940 woningen met energielabel B, wat ook als een positief energielabel wordt gezien. De groep woningen met energielabel C bestaat uit 10.063 woningen. Een nog grotere groep woningen heeft een negatiever energielabel. Er is dus nog veel ruimte voor verbetering van het energielabel in Amersfoort.

Uw woning energiezuiniger maken

U kunt het energielabel van uw woning verbeteren door uw woning energiezuiniger te maken. Veel woningeigenaren zetten de eerste stap door het verbeteren van de woningisolatie. Vloer- of bodemisolatie, spouwmuurisolatie en de isolatie van het dak behoren ook vaak tot deze stap. Daarnaast kunt u uw woning energiezuiniger maken door zonnepanelen en een warmtepomp aan te schaffen of door de beglazing te vervangen door isolatieglas, zoals HR++ glas. eElke stap die u zet om uw huis energiezuiniger te maken, zorgt voor een verbetering van het energielabel van uw woning. Hiermee wordt uw woning namelijk direct meer waard.

Goed om te weten: voor veel van energiebesparende maatregelen subsidie kan krijgen van de gemeente Amersfoort of de rijksoverheid. Informeer naar de mogelijkheden!

Een nieuw energielabel in Amersfoort aanvragen

Als het energielabel van uw huis verbetert, dan wordt de woning meer waard. Dit betekent dat u bij de verkoop van de woning een hogere prijs kunt vragen of dat u de woning tegen een betere huurprijs kunt verhuren. Woningen die met een positief energielabel te koop staan worden sneller verkocht dan vergelijkbare huizen met een negatiever energielabel.

Wilt u voor uw woning een nieuw definitief energielabel aanvragen bij Homekeur? Dit regelt u eenvoudig online. Er staat altijd een ervaren adviseur voor u klaar in de regio. Wilt u eerst meer informatie of heeft u advies nodig met betrekking tot het energielabel in Amersfoort? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.