Een extra slaapkamer creëren: kan dat?

U heeft een prachtige woning gevonden die eigenlijk aan al uw wensen voldoet, op eentje na.. Er is eigenlijk een slaapkamer te weinig. En nu? Laat u de woning schieten? Vaak is het aantal slaapkamers in een woning wel medebepalend in de keuze om de woning wel of niet te kopen. Gelukkig hoeft u niet direct van de woning af te zien. U kunt laten controleren of er een optie is om een extra slaapkamer te creëren. Tijdens een bouwtechnische keuring van de woning kunnen de eventuele mogelijkheden hiertoe worden doorgenomen.

Het aantal slaapkamers is vaak essentieel

Mensen die op zoek gaan naar een nieuwe koopwoning hebben uiteraard een wensenlijstje. Vaak staan hier wensen op met betrekking tot de omvang van de keuken en de woonkamer, maar zeker ook met betrekking tot het minimale aantal slaapkamers. Is er een slaapkamer minder dan wenselijk is? Dan kan dit absoluut een dealbreker zijn. Toch is het in veel woningen vaak vrij eenvoudig om een extra slaapkamer te creëren, waardoor de woning wél aan alle wensen voldoet. Bij het bezichtigen van een woning, waarin minder slaapkamers aanwezig zijn dan gewenst, is het daarom aan te raden om goed door de indeling van de woning heen te kijken. Hoe kan de woning opnieuw worden ingedeeld, zodat er een extra slaapkamer kan worden gemaakt?

Vaak zijn er meerdere mogelijkheden voor een extra slaapkamer

Is er een zeer grote slaapkamer aanwezig? Dan kan het een mogelijkheid zijn om deze slaapkamer om te vormen tot twee kleinere slaapkamers. Is er een zolder aanwezig die als slaapkamer wordt gebruikt of kan worden gebruikt? Met de juiste dakkapellen kunnen er in de meeste gevallen twee slaapkamers op een zolder worden gerealiseerd. In bepaalde gevallen is het nodig om echt de hele indeling om te zetten voor een extra slaapkamer. Wanneer dit nodig is, dan kan het lastig zijn om het voor u te zien. Een adviseur van Homekeur kan u advies geven en u meer vertellen over de mogelijkheden tot het creëren van een extra slaapkamer op de bovenverdieping of op zolder.

Is het de investering wel waard?

Soms is er niet veel nodig om een extra slaapkamer te creëren. In andere situaties is er juist aardig wat werk nodig om het voor elkaar te krijgen. Dit heeft natuurlijk ook effect op de kosten. Veel mensen vragen zich af of het de investering waard is om een extra slaapkamer te creëren. In verreweg de meeste gevallen luidt het antwoord: ja. Het is niet alleen zo dat u een slaapkamer rijker bent in de woning, maar in vrijwel alle gevallen is het ook zo dat de woning direct meer waard is door de extra slaapkamer. Het is dan wel belangrijk dat de indeling praktisch blijft.

Homekeur adviseert u graag

U bent bij Homekeur natuurlijk van harte welkom om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Hierbij kunnen wij ook vaststellen of er mogelijkheden zijn om een extra slaapkamer te creëren, waarbij een praktische indeling van de woning behouden blijft. Wilt u meer weten of heeft u interesse in een afspraak? Neem dan contact met ons op.

2021-01-07T16:08:18+01:00