Duurzaamheidskorting op hypotheek bij aankoop energiezuinige woning

Zuinigere woningen zijn meer in trek dan woningen die niet optimaal energiezuinig zijn. Woningeigenaren worden aangespoord om de woning te verduurzamen. Heeft u uw woning energiezuiniger gemaakt? Dan kunt u voor de woning een positiever energielabel aanvragen bij Homekeur. Met een positief energielabel wordt de woning sneller en tegen een betere prijs verkocht.

Een belangrijk voordeel voor de koper is natuurlijk wel dat er bespaard kan worden op de energiekosten, maar er is nog een belangrijk voordeel. Kopers kunnen namelijk duurzaamheidskorting op de hypotheek krijgen wanneer zij een energiezuinige woning willen kopen.

Vergeet nooit de bouwtechnische keuring bij aankoop

Heeft u een mooie, energiezuinige woning op het oog en bent u van plan een bod te doen? Dan is het belangrijk om te weten dat het energielabel uitsluitend iets zegt over de energiezuinigheid van de woning. Het label vertelt u niets over de verdere staat van de woning. Het is daarom altijd verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Homekeur voert deze keuring graag voor u uit, waarbij wij de woning op alle essentiële punten inspecteren. Onze bevindingen treft u vervolgens aan in een bouwkundig rapport dat wij voor u opstellen. Zo heeft u altijd zekerheid over de energiezuinigheid en de bouwkundige staat van de woning. Dat is wel zo prettig.

Een woning kopen met een duurzaamheidskorting

Het kopen van een energiezuinige woning is om meerdere redenen een goede keuze. Uiteraard is het en bewuste keuze voor het milieu. Hoe energiezuiniger de woning is, hoe beter dit voor het milieu is. Daarnaast is een duurzaam huis ook beter voor uw portemonnee, want u betaalt aanzienlijk minder aan energiekosten als de woning duurzaam is. U kunt nu bij diverse hypotheekverstrekkers profiteren van een duurzaamheidskorting op de hypotheek wanneer u een energiezuinig huis wilt kopen. U komt in aanmerking voor deze duurzaamheidskorting wanneer u een huis wilt kopen dat voorzien is van energielabel A of beter.

Extra financieel voordeel met de duurzaamheidskorting

Hoe hoog de duurzaamheidskorting precies voor u uitvalt is afhankelijk van de marktomstandigheden op het moment dat u de hypotheek met deze korting afsluit. De actuele marktomstandigheden zijn dus van invloed op het precieze financiële voordeel, maar duidelijk is natuurlijk wel dat de duurzaamheidskorting op de hypotheek altijd zorgt voor extra financieel voordeel. U betaalt dan namelijk een rentetarief dat lager ligt dan wanneer u geen gebruik zou maken van de duurzaamheidskorting.

Wilt u een energiezuinig huis gaan kopen?

Het is zeker goed om na te gaan of u bij uw gewenste hypotheekverstrekker in aanmerking komt voor een duurzaamheidskorting als u een energiezuinige woning wilt kopen. Zeker in deze tijd is elk financieel voordeeltje mooi meegenomen. Wilt u zeker weten dat u niet voor vervelende financiële verrassingen komt te staan na aankoop van de woning, bijvoorbeeld door verborgen gebreken die u niet (meer) op de verkoper kunt verhalen? Laat dan een bouwtechnische keuring uitvoeren door Homekeur. U kunt hiervoor direct online een afspraak maken. Wilt u eerst meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

2023-03-20T10:05:52+01:00