De 4 grootste problemen in de keuken

In de keuken kunnen verschillende problemen voorkomen. Wanneer u een huis wilt kopen, dan verdient de keuken hierbij zeker aandacht. Er kunnen problemen zijn die direct zichtbar zijn, maar in keukens komen ook vaker verborgen gebreken voor. U wilt niet onverwacht met kosten te maken krijgen waar u niet op had gerekend. Het is verstandig om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren, waarbij ook de keuken volledig wordt geïnspecteerd. Zo heeft u altijd zekerheid. Homekeur geeft u inzicht in de 4 grootste problemen die in de keuken voorkomen.

1. Problemen met de keukenvloer

Niet elke keuken is voorzien van eenzelfde soort vloer. Er zijn bijvoorbeeld keukens die een houten vloer hebben. Is dit het geval in de woning die u op het oog heeft? Dan is het goed om te weten dat houten vloeren in keukens vaker vochtproblemen vertonen. De keuken is een vochtige ruimte en dit zorgt vrij snel voor aantasting van de vloer. Bij vloertegels konen scheuren, barsten en ongelijke ligging het meest voor. In bepaalde gevallen is het nodig om de vloer compleet opnieuw te (laten) betegelen.

2. Problemen met de keukenkastjes

Keukenkastjes laten ook vaker problemen zien. Diverse problemen worden veroorzaakt door vocht. Hierbij kunt u denken aan rot of vervorming van de deurtjes. Zeker wanneer de keuken al wat ouder is, of gewoonweg gedateerd, vindt u in de regel aardig wat problemen. Controleer de keuken daarom altijd goed. Moet er veel worden vervangen? Dan is dit een reden om dit mee te nemen in de onderhandelingen over de woningprijs.

3. Problemen met de keukenleidingen

De leidingen in de keuken vragen zeker om aandacht, maar worden toch vaak vergeten. In de meeste gevallen zitten de leidingen niet in het zicht, waardoor ze bij een visuele inspectie makkelijk vergeten worden door woningkopers. Controleer de keukenleidingen altijd op kwaliteit, waarbij u aandacht besteedt aan de constructie, de verbindingen en de isolatie. Zeker bij oudere woningen is er vaak gebruik gemaakt van asbestisolatie. Dit moet verwijderd worden en dat brengt uiteraard de nodige extra kosten met zich mee.

4. Problemen als gevolg van waterschade

Waterschade is vaak een groot probleem, zeker wanneer de waterschade al langere tijd geleden is ontstaan. De oorzaak is niet altijd te achterhalen, maar de gevolgen kunnen groot zijn. Een woning met vochtproblemen is in de regel een ongezonde woning. Er moet worden onderzocht in hoeverre de problemen kunnen worden opgelost en tegen welke prijs. Deze informatie kunt u meenemen bij de onderhandelingen over de woningprijs als u de woning, ondanks de waterschade, toch overweegt te kopen.

Laat altijd een bouwtechnische keuring uitvoeren

Een keuken verkoopt een huis. Een bekende uitspraak en in veel gevallen waar. Veel mensen die een woning willen kopen kijken vooral naar in hoeverre de keuken aan hun persoonlijke wensen en eisen voldoet. Helaas betekent dit ook dat er vaak alleen naar de omvang en uitstraling wordt gekeken, waardoor keukenproblemen makkelijk over het hoofd worden gezien. Het is daarom altijd aan te raden om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Homekeur staat dan natuurlijk graag voor u klaar. Voor meer informatie, advies of een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

2022-10-27T15:38:31+01:00