Dakpannen controle veelal minimaal bij aankoop huis

  • Dakpannen controle

Een dakpannen controle is heel belangrijk voordat u een woning met dakpannen koopt. Het is belangrijk dat u kunt vertrouwen op de goede kwaliteit van het dak. Er kan in de praktijk veel mis zijn met een dak of met de dakpannen. Lang niet alle gebreken zijn met het blote oog te zien. Het blijkt dat er door kopers vaak onvoldoende aandacht besteed wordt aan een dakpannen controle, waardoor zij op een later moment voor onverwachte, hoge kosten kunnen komen te staan.

Een dakpannen controle bij de bouwtechnische keuring

Wilt u een woning gaan kopen? Dan is het eigenlijk in alle gevallen aan te raden om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren door een ervaren partij. Bij een bouwtechnische keuring wordt alles in en om de woning gecontroleerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Vanzelfsprekend vindt er dan ook een dakpannen controle plaats. Zo voorkomt u dat u te maken krijgt met verborgen gebreken, welke u ook niet altijd kunt verhalen op de verkoper.

Welke problemen met dakpannen komen vaak voor?

Wanneer de dakpannen niet in orde zijn of er is sprake van een probleem op het dak, dan kan dit vervelende gevolgen hebben. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan lekkage, wat veel voorkomt bij dakpannendaken. Daarnaast kan er ook sprake zijn van problemen met nokpannen of met de doorvoer van een pijp. Vaak zijn dergelijke zaken niet zichtbaar, waardoor zij ook niet bekend zijn bij de koper wanneer er geen bouwtechnische keuring uit wordt gevoerd.

Daken kunnen vooral ook heel vuil zijn

Het is algemeen bekend dat de ene woning veel beter onderhouden wordt dan de andere woning. Er zijn woningeigenaren die het dak en de gevel met regelmaat professioneel laten reinigen, maar er zijn uiteraard ook huiseigenaren die hier veel minder aandacht aan besteden. Wanneer het dak erg vuil is, dan kan dit ervoor zorgen dat gebreken worden gemaskeerd. Daarnaast kan vuil op zich ook voor de nodige problemen zorgen.

Een dak inspectie biedt altijd duidelijkheid

De dak inspectie maakt onderdeel uit van de bouwtechnische keuring. Het is immers belangrijk dat het dak van de woning in goede staat verkeert. Nederlandse daken krijgen veel te verduren, zeker door de wisselende weersomstandigheden. Dakpannen kunnen niet alleen kapot gaan, maar kunnen bijvoorbeeld ook los komen te liggen. Losse dakpannen zorgen niet alleen voor problemen, maar brengen ook risico’s met zich mee. U wilt niet pas ná de koop van een woning ontdekken dat er problemen zijn met het dak. Wij raden u daarom altijd aan om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren, waarbij ook een dak inspectie wordt uitgevoerd. Hiervoor bent u natuurlijk altijd welkom bij Homekeur.

Maak een afspraak voor een bouwtechnische keuring

Laat u de bouwtechnische keuring door Homekeur uitvoeren? Dan bent u er zeker van dat écht alles wordt gecontroleerd, waaronder ook het dak en de staat van de dakpannen. U kunt direct een afspraak maken voor een bouwtechnische keuring. Wilt u eerst meer informatie of advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

2020-05-01T10:15:09+01:00