Is een cv-ketel nog in topconditie?

In veel appartementsgebouwen, meergezinswoningen en oudere bedrijfsgebouwen wordt gebruik gemaakt van cv-ketels. Voordat u zo’n pand betrekt, is het altijd raadzaam na te gaan of de cv-ketel nog in topconditie verkeert. Daarmee kunt u veel problemen en ongerief voorkomen.

Voordelen cv-ketels

Stoom- en verwarmingssystemen hebben verschillende voordelen, die niet vaak worden belicht. Ze hebben weinig bewegende delen, waardoor ze bij goed onderhoud betrouwbaarder en duurzamer zijn dan de nieuwere, meer gecompliceerde verwarmingssystemen. Ze bieden ook schone en stofvrije warmte. Dat is een groot pluspunt voor huiseigenaren die negatief reageren op stof en andere allergenen, die kunnen worden opgewekt door andere moderne verwarmingssystemen. Ook slaan ze geen gat in uw budget als de energierekening binnenkomt. Dat maakt dat huiseigenaren van oudere gebouwen en historische huizen toch voor cv-ketels en daarbij behorende eventuele ongemakken kiezen.

Jaarlijks onderhouden

Eén van de voordelen van cv-ketels is hun lange levensduur. Desalniettemin moeten ze jaarlijks worden onderhouden om een probleemloze werking te garanderen. U kunt probleemloos leren om het veiligheidsventiel, de drukniveaumeter en de waterpeilmeter zelf te controleren, maar om veiligheidsredenen moet het onderhoud van het substantieel verwarmingssysteem worden uitgevoerd door een gekwalificeerde onderhoudstechnicus. Het jaarlijkse routine-onderhoud omvat het controleren van de bedieningselementen en meters en het inspecteren en afstellen van de brander. Bovendien moeten de schoorstenen van de ketel ook worden geïnspecteerd op verstoppingen of lekken. Als u stoomverwarming heeft, dan is het raadzaam om de luchtventielen op de radiatoren ook te laten controleren.

Efficiëntie behouden

Gaslekken zijn zeer zeldzaam in cv-ketels, maar kunnen erg gevaarlijk zijn. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw cv-ketel veilig en effectief werkt. De gemoedsrust die komt met de wetenschap dat uw verwarmingssysteem veilig is, is altijd de prijs van de dienst waard. Een regelmatige onderhoudsbeurt van de cv-ketel is ook een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat uw ketel zo efficiënt mogelijk werkt. Een ketel die niet optimaal werkt, levert u gegarandeerd een hogere brandstofrekening op. Een onderhoudsbeurt laten uitvoeren is uiteindelijk dus veel goedkoper.

Onderhoudsbeurt uitvoeren

Wanneer u een pand betrekt waarin nog gebruik wordt gemaakt van een cv-ketel, dan is het alleszins de moeite waard te controleren in welke staat dit verwarmingssysteem zich bevindt. Wij hebben ruime ervaring en deskundigheid in huis om na te gaan of de cv-ketel nog in topconditie verkeert. Laat een bouwtechnische keuring uitvoeren of neem vrijblijvend contact met ons op!

 

 

2020-01-24T17:58:23+01:00