Bouwtechnische keuring Tilburg 2024-02-29T20:02:50+01:00

Bouwtechnische keuring Tilburg

Het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring in Tilburg is altijd verstandig. Deze keuring kan er namelijk voor zorgen dat u precies weet met elke kosten u rekening moet houden. Is er binnenkort iets aan vervanging toe? Dan weet u dit al vóórdat u de woning koopt. Tijdens een bouwtechnische keuring in Tilburg kunnen ook meer (verborgen) gebreken aan het licht worden gebracht dan waar u rekening mee had gehouden. Dit kan betekenen dat u liever af ziet van de aankoop van de woning, bijvoorbeeld omdat de kosten te hoog oplopen. Wij bieden u altijd een deskundig advies en wij geven u een duidelijk beeld van de te verwachten kosten.

Bouwkundig rapport opstellen in Tilburg

In de praktijk komt het voor dat een woning veel meer gebreken heeft dan verwacht. De kosten kunnen hierdoor behoorlijk oplopen. Hierdoor kunt u besluiten om de woning niet te kopen. Met welke kosten u te maken krijgt, direct na aankoop van de woning of in de nabije toekomst, vindt u terug in ons bouwkundig rapport, met kostenberekeningen, adviezen en meer informatie over onze bevindingen. Wellicht wilt u de woning toch kopen, ondanks hogere kosten waar u geen rekening mee had gehouden. In dit geval kan ons bouwkundig rapport u helpen bij de onderhandelingen over de woningprijs. Uw onderhandelingspositie versterkt namelijk, waardoor u de woning mogelijk kunt kopen tegen een lagere prijs.

Wat controleren wij tijdens een bouwtechnische keuring?

De meest uiteenlopende zaken worden door ons gecontroleerd en geïnspecteerd tijdens een bouwtechnische keuring in Tilburg. Denk onder meer aan muren, vloeren, metsel- en voegwerk, dakbeschot en dakgoten, eventuele bergingen of garages, kozijnen, ramen en deuren. Wij voeren vochtmetingen uit en controleren of er loden waterleidingen aanwezig zijn. Ook voeren wij enkele visuele inspecties uit. Hieronder vallen bijvoorbeeld:

  • Staat van onderhoud van de keuken
  • Onderhoudsstaat van de andere sanitaire groepen
  • Technische staat van de elektrische installatie
  • Technische staat van de CV installatie

Wonen in Tilburg

Het Noord-Brabantse Tilburg staat vooral bekend om de jaarlijkse kermis, maar er zijn nog veel meer zaken waar de plaats bekend om staat. Denk bijvoorbeeld aan Doloris’ Meta Maze, het Textiel Museum en Museum De Pont, Schrobbelèr en Stadsbrouwerij 013. Ondanks al dit moois in de stad liggen de gemiddelde vraagprijzen van woningen in Tilburg maar liefst 13,1 procent onder het landelijk gemiddelde. De gemiddelde vraagprijs in de stad bedraagt 392.242 euro. Tilburg heeft iets meer dan 222.000 inwoners en er staan gemiddels 500 woningen te koop. Tilburgse woningen staan gemiddeld 27 dagen te koop voor zij worden verkocht tegen, in veel gevallen, een bedrag dat iets hoger dan de vraagprijs ligt.

Bouwkundige keuring in Tilburg uit laten voeren

Heeft u een mooie woning in deze gezellige, Noord-Brabantse stad gevonden en wilt u zekerheid over de huidige staat van dit huis? Kies dan voor een bouwkundige keuring in Tilburg, deskundig uitgevoerd door Homekeur. Wij staan voor u klaar en bieden u duidelijkheid. U kunt direct online een afspraak maken voor het laten uitvoeren van de bouwtechnische keuring in Tilburg. Wilt u eerst advies of meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.