Bouwtechnische-keuring-stichtse-vecht 2021-04-26T10:49:49+01:00

Bouwtechnische keuring

Bouwtechnische keuring Stichtse Vecht

Een bouwtechnische keuring of energielabel in Stichtse Vecht laat u natuurlijk het best uitvoeren door Homekeur. Wij staan altijd op korte termijn voor u klaar in de gewenste regio. Bij Homekeur werken we dan ook vanuit een landelijk netwerk professionele inspecteurs met brede ervaring in het vak. Een bouwtechnische keuring in Stichtse Vecht wordt altijd correct uitgevoerd én u ontvangt een zeer compleet rapport van al onze bevindingen. Homekeur is erkend door zowel de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) als Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Bij ons heeft u altijd de zekerheid dat wij u zekerheid bieden over de staat van een woning.

Duidelijkheid met bouwkundig rapport in Stichtse Vecht

De inspectie neemt, afhankelijk van de grootte van de woning en diverse andere factoren, ongeveer een uur in beslag. Dit is de gemiddelde tijd die besteed wordt aan de bouwtechnische keuring. Wanneer wij alle controles en metingen hebben uitgevoerd, werken wij een bouwkundig rapport voor u uit. In dit rapport treft u alle informatie over onze constateringen aan, overzichtelijk per deel. Wij bieden u daarnaast ook adviezen en handige kostenberekeningen, zodat u ook een financieel overzicht in handen heeft. Wij inspecteren alle kritische punten van een woning. Kijken we naar het dak van de woning, dan zien we onder meer de volgende controlepunten:

  • Dakconstructie
  • Dakbedekking
  • Goten
  • Schoorstenen
  • Zinkwerk

Een bouwtechnische keuring is zeer compleet

Als wij een bouwtechnische keuring in Stichtse Vecht voor u uitvoeren, dan kunt u zeker zijn van een zeer compleet uitgevoerde inspectie. Zo bepalen wij de technische staat van de CV installatie en de elektrische installatie, de onderhoudsstaat van de keuken en andere sanitaire groepen en de bouwkundige staat van onder meer muren en vloeren. De inspecteur van Homekeur neemt de nodige apparatuur mee, bijvoorbeeld voor het doen van vochtmetingen, zodat kan worden vastgesteld of er sprake is van optrekkend vocht. Wij stellen vast of er houtrot aanwezig is, of de fundering nog in orde is en hoe het precies gesteld is met de riolering en de kruipruimte. Zo zijn er nog tal van controlepunten die wij tijdens de bouwtechnische keuring nauwkeurig nalopen.

Wonen in Stichtse Vecht

Stichtse Vecht is een gemeente in Utrecht waar vooral doorstromers kijken voor een woning. Starterswoningen zijn hier relatief slecht vertegenwoordigd, maar woningen in het middensegment zijn er meer te vinden. De meeste woningen in Stichtse Vecht vallen in het hogere segment. De gemiddelde vraagprijs is 719.129 euro, wat 61 procent boven de landelijk gemiddelde vraagprijs ligt. Toch is de verkoopduur relatief kort ten opzichte van het gemiddelde in ons land. Koophuizen in Stichtse Vecht staan gemiddeld slechts 28 dagen te koop. De gemeente is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Van alle huishoudens in deze plaats heeft 37 procent thuiswonende kinderen. Dit percentage ligt hoger dan gemiddeld.

Plan uw bouwkundige keuring in Stichtse Vecht

Wij bieden u graag zekerheid over een woning voordat u deze woning koopt. Door vooraf een bouwtechnische keuring uit te laten voeren weet u precies waar u een bod op wilt doen en kunt u ook bepalen hoe hoog dit bod moet zijn. U kunt bij ons een bouwkundige keuring in Stichtse Vecht inplannen. Dit doet u eenvoudig online. Wilt u eerst meer weten of heeft u behoefte aan advies en informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op.