bouwtechnische-keuring-hoorn 2021-04-26T10:39:11+01:00

Bouwtechnische keuring

Bouwtechnische keuring Hoorn

Kies voor een bouwtechnische keuring of energielabel in Hoorn door Homekeur. Dan heeft u altijd zekerheid over het huis dat u op het oog heeft. Wanneer u erg enthousiast bent over een woning, dan gebeurt het relatief makkelijk dat u gebreken aan het huis over het hoofd ziet. Door de spanning en opwinding kijkt u wel naar alles, maar u ziet niet alles. Hierdoor komt het voor dat belangrijke gebreken aan de woning over het hoofd wordt gezien en dit kan op een later moment zorgen voor hoge kosten. Met een bouwtechnische keuring in Hoorn voorkomt u dit. Een ervaren inspecteur controleert de woning op alle kritieke punten, zodat u precies weet wat u koopt én wat u in de (nabije) toekomst te wachten staat.

Verwerking bouwkundig rapport in Hoorn

Onze inspecteur brengt een bezoek aan de woning voor de bouwtechnische keuring in Hoorn. Deze inspectie neemt gemiddeld een uur in beslag, afhankelijk van diverse factoren, waaronder uiteraard de grootte van het huis. Wij verwerken al onze bevindingen in een bouwkundig rapport, zodat u zwart op wit heeft staan wat wij hebben vastgesteld. Hierin leest u, om een voorbeeld te noemen, de actuele technische staat en de te verwachten levensduur van de dakconstructie en de dakbedekking. Vervolgens verwerken wij ook kostenberekeningen in het rapport, zodat u weet voor welke kosten u komt te staan wanneer u de woning besluit te kopen. Uiteraard vindt u ook belangrijke adviezen terug in het bouwkundig rapport dat wij u bieden van de woning in Hoorn.

Een bouwtechnische keuring voor een jonge woning?

Is een bouwtechnische keuring nu wel zinvol voor een woning die nog helemaal niet zo oud is? Wij krijgen deze vraag vaker gesteld. Het antwoord is ja en wij leggen u graag uit waarom. Een woning die pas 5 jaar oud is, bijvoorbeeld, kan in die 5 jaren totaal geen onderhoud hebben gehad. Er zijn geen reparaties of inspecties uitgevoerd en alles is eigenlijk gelaten zoals het is. In dit geval kan een woning van 5 jaar oud meer verborgen gebreken hebben dan een zeer goed onderhouden woning die wel 6 maal zo oud is. De leeftijd van een woning zegt zeker niet alles. Wij raden zelfs aan om nieuwbouwwoningen te laten onderwerpen aan een bouwtechnische keuring, zodat u zeker weet dat alles daadwerkelijk in orde is na de bouw van het huis.

Wonen in Hoorn

Hoorn is een prachtige plaats. De oud handelsstad doet charmant aan en dit is ook precies de aantrekkingskracht van deze gemeente. De gemiddelde vraagprijs van woningen in Hoorn ligt op 419.268 euro, wat 18,3 procent lager is dan de landelijk gemiddelde vraagprijs. Er wonen veel gezinnen met kinderen in de gemeente. Maar liefst 36 procent van alle Hoornse huishoudens heeft thuiswonende kinderen. Het grootste deel van de woningen in deze gemeente bestaat uit eengezinswoningen. Hieronder ziet u de exacte verhoudingen:

  • 56 procent eengezinswoning
  • 13 procent bovenwoning
  • 8 procent maisonnette
  • 7 procent benedenwoning
  • 5 procent galerijflat

Plan online de bouwkundige keuring in Hoorn

Wij raden u aan een bouwkundige keuring te laten uitvoeren wanneer u een mooie woning in Hoorn heeft gevonden. Homekeur stelt graag de actuele staat van het huis voor u vast. U kunt uw bouwkundige keuring in Hoorn via onze website bij ons inplannen. Natuurlijk kunt u ook altijd contact met ons opnemen voor meer informatie of een persoonlijk advies. Wij helpen u graag verder.