Bouwtechnische keuring Hilversum 2024-02-29T20:10:28+01:00

Bouwkundige keuring Hilversum

Voor een bouwtechnische keuring in Hilversum bent u welkom bij het team van Homekeur. Wij zijn uw ervaren partner wanneer u zekerheid wilt over de staat van een koopwoning die u op het oog heeft. Wij werken vanuit een landelijk netwerk en kunnen daarom in iedere plaats voor u klaarstaan. Wilt u een bouwkundige keuring in Hilversum laten uitvoeren? Dan kunt u bij ons altijd op de korte termijn een afspraak voor de inspectie inplannen. De inspectie zelf duurt gemiddeld een uur en alle apparatuur wordt door de inspecteur zelf meegenomen. Alle bevindingen van de keuring worden door ons verwerkt in een rapport dat wij uiteraard aan u overhandigen.

U ontvangt een bouwkundig rapport in Hilversum

Bij de bouwtechnische keuring in Hilversum wordt alles door ons nagelopen. Wij voeren de nodige metingen uit, zoals vochtmetingen, en beoordelen de bouwkundige staat van diverse zaken. Hierbij kunt u onder meer denken aan metsel- en voegwerk, vloeren en wanden. Uiteindelijk combineren wij de bevindingen van de inspectie met eerlijke adviezen en kostenberekeningen. Zo geeft dit bouwkundig rapport u antwoord op onder meer de volgende vragen:

  • Verkeert de fundering nog in goede staat?
  • Is de keuken op korte termijn aan vervanging toe?
  • Hoe goed is de kwaliteit van de elektrische installatie?
  • Zijn er loden waterleidingen aanwezig?
  • Hoe is de ventilatie precies geregeld?
  • Is er sprake van vocht in de kruipruimte?
  • In hoeverre is de woning goed geïsoleerd?
  • Wat is de te verwachten levensduur van de dakconstructie / dakbedekking?
  • Is de bijbehorende schuur nog helemaal in orde?
  • Hebben de sanitaire groepen aandacht nodig?

De pluspunten van een bouwtechnische keuring

Een bouwtechnische keuring is altijd aan te raden, ongeacht de uiterlijke staat en de leeftijd van de woning. Een woning kan er heel goed uitzien en toch belangrijke verborgen gebreken vertonen. Deze gebreken jagen de koper op kosten. In bepaalde gevallen zijn de kosten voor het herstellen van verborgen gebreken te verhalen op de verkopende partij, maar dit is zeker niet altijd het geval.

Een heel belangrijk pluspunt van het laten uitvoeren van de bouwtechnische keuring in Hilversum is dan ook de volledige duidelijkheid over de staat van de woning. Alle verborgen gebreken worden opgespoord. Hiermee heeft u direct ook een sterkere onderhandelingspositie in handen, waardoor u de woning mogelijk voordeliger kunt kopen. Met deze keuring weet u gewoon precies wat u te wachten staat als u de woning in Hilversum koopt.

Wonen in Hilversum

De Noord-Hollandse gemeente telt een kleine 90.000 inwoners. Hilversum staat bekend als dé mediastad van ons land en dit is één van de oorzaken van de hogere woningprijzen. Woningen in deze plaats worden verkocht tegen een gemiddelde verkoopprijs die 45,8 procent hoger ligt dan de landelijk gemiddelde woningprijs. Recentelijk zijn er iets meer dan 1.100 woningen in de mediastad verkocht, met een gemiddelde vraagprijs van 573.064 euro. In januari 2021 stonden er 277 woningen te koop in Hilversum.

Kiest u ook voor een bouwkundige keuring in Hilversum?

Wanneer u een woning wilt kopen in de mediastad van Nederland, dan is het altijd verstandig om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Het biedt u alle zekerheid over de staat waarin de woning op dat moment verkeert, maar ook over te verwachten kosten in de toekomst. Wij voeren de bouwkundige keuring in Hilversum graag voor u uit. Het is mogelijk om direct een afspraak in te plannen. Wilt u eerst meer weten of heeft u behoefte aan advies? Neem dan contact met ons op.