Bouwtechnische keuring Heerlen 2021-03-29T02:20:19+01:00

Bouwtechnische keuring

Bouwkundige keuring Heerlen

Een bouwtechnische keuring in Heerlen laten uitvoeren in de woning die u op het oog heeft is een verstandige keuze. In bepaalde gevallen is het al duidelijk dat er wel één en ander aan de woning mankeert. Het is dan fijn wanneer u een duidelijk inzicht krijgt in wat er moet gebeuren om de woning weer helemaal in orde te maken. In andere gevallen is er niets aan de woning te zien, maar blijkt er wel veel mis te zijn. Een bouwtechnische keuring in Heerlen geeft u een duidelijk beeld van de actuele staat van de woning. Daarnaast krijgt u inzicht in de (verborgen) gebreken en in de kosten die hiermee gemoeid zijn. Kortom, een bouwtechnische keuring brengt volledig aan het licht waar u rekening mee moet houden.

Ons bouwkundig rapport in Heerlen beantwoordt alle vragen

Wij voeren graag een bouwtechnische keuring in Heerlen uit als u zekerheid wilt hebben over de staat van de woning. Zijn er wellicht zaken binnenkort aan vervanging toe? Zijn er schades die om reparatie vragen of komt er mogelijk een einde aan de levensduur van bijvoorbeeld de CV installatie? Wij stellen na de bouwtechnische keuring in Heerlen een bouwkundig rapport op waarin deze – en vele andere – vragen worden beantwoord. We kunnen diverse problemen tegenkomen tijdens de keuring en deze vermelden wij in het rapport, inclusief kostenberekeningen en adviezen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van één van de volgende problemen:

  • Optrekkend of doorslaand vocht
  • Ramen, deuren en kozijnen van slechte kwaliteit
  • Onbetrouwbare dakconstructie
  • Slecht onderhouden schoorsteen
  • Koolmonoxide risico
  • Riolering is aan vervanging toe
  • Keuken verliest snel aan kwaliteit
  • Leidingwerk dient (gedeeltelijk) vervangen te worden
  • Schade / slijtage aan de dakbedekking
  • Vloeren en muren verkeren in slechte bouwkundige staat

Wanneer is een bouwtechnische keuring niet belangrijk?

Een bouwtechnische keuring in Heerlen is eigenlijk altijd aan te raden. In bepaalde gevallen, zoals bij het aankopen van een appartement, kan het overbodig zijn om deze keuring uit te laten voeren. Veel eventuele gebreken vallen dan onder de verantwoordelijkheid van de Vereniging van Eigenaren. U doet er dan wel goed aan om de privédelen van het appartement te laten keuren.

Zelfs bij een nieuwbouwwoning, waarvan u dus de eerste eigenaar wordt, is het aan te raden om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. In dit geval wordt er ook wel gesproken van een opleveringskeuring. U weet dan zeker dat alles echt is gebouwd volgens de tekening en dat er geen foutjes zijn gemaakt die hebben geleid tot (verborgen) gebreken.

Wonen in Heerlen

De Limburgse gemeente Heerlen is met ongeveer 87.000 inwoners middelgroot. Iets meer dan een kwart van de huishoudens in deze plaats, namelijk 28 procent, heeft kinderen. In de plaats, gelegen in het zuidoosten van Limburg, zijn dan ook meerdere kindvriendelijke wijken en buurten te vinden. Van de Oostelijke Mijnstreek is Heerlen de grootste gemeente. Woningen worden hier gemiddeld na 31 dagen op de markt verkocht, tegen een gemiddelde vraagprijs van 274.717 euro. Dit ligt maar liefst 40,7 procent onder de gemiddelde vraagprijs op landelijk niveau. U kunt dus voordelig wonen in deze plaats.

Heeft u interesse in een bouwkundige keuring in Heerlen?

Wanneer u een mooie woning in deze Limburgse plaats op het hoog heeft, dan raden wij u aan om een bouwkundige keuring in Heerlen in te plannen bij Homekeur. Wij staan graag op korte termijn voor u klaar. U kunt online een afspraak bij ons maken. Natuurlijk kunt u voor meer informatie en advies ook altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst.