Bouwtechnische keuring Groningen 2024-02-29T20:11:18+01:00

Bouwtechnische keuring Groningen

Een bod uitbrengen, verbouwing of renovatie starten, of een woning verkopen in Groningen? Een bouwkundige keuring in omgeving Groningen uit laten voeren is in al deze gevallen een erg verstandige keuze. Het voorkomen van hoge onverwachte kosten, weten welke reparaties prioriteit hebben en houvast creëren voor een onderhandeling zijn een aantal voordelen van een bouwkundige keuring in omgeving Groningen. Op deze pagina leest u meer over bouwkundige keuringen en het wonen in Groningen. Specifiek wonen in de stad Groningen. Wilt u in een andere stad gaan wonen? Geen zorgen Homekeur voert bouwtechnische keuringen uit door heel Nederland.

Het opstellen van een bouwkundig rapport in Groningen

Nadat de afspraak is gemaakt voor de bouwtechnische keuring Groningen, komen wij langs om het onderzoek uit te voeren. Dit duurt gemiddeld een uur, maar verschilt natuurlijk per woning. Het uur is dus gewoon een indicatie, er worden geen kosten in rekening gebracht, mocht het langer duren. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de woning, deze worden op voorhand doorgegeven. Tijdens de inspectie wordt de woning kritisch nagelopen, van schilderwerk tot de fundering. Alles wat beschadigd kan zijn wordt nagekeken. Na het uitvoeren van de bouwkundige keuring in omgeving Groningen wordt er een rapport opgemaakt. In dit bouwkundig rapport vindt u alle beperkingen, aangevuld met adviezen en kostenberekeningen. Dit rapport ontvangt u in uw mailbox.

Weet wat u koopt met een bouwtechnische keuring

Onze inspecteurs stellen een zeer compleet rapport op dat alle bouwkundige informatie van de woning bevat. Ook schuren, garages en bijgebouwen worden meegenomen in de keuring en het rapport. Omdat Homekeur een derde partij is, zijn wij geheel onpartijdig. Dit betekent dat wij een eerlijk zicht hebben op de woning en het rapport aan kunnen vullen met eerlijke en onaangepaste adviezen. Zo weet u exact wat de woning waard is en of er nog belangrijke reparaties nodig zijn. Het bouwkundig onderzoek in Groningen versterkt uw positie in de onderhandeling in het geval van gebreken die niet eerder vernoemd zijn. Zo kunt u met een gerust hart overgaan op een bod of aankoop, zonder voor onverwachte kosten te komen staan.

Wonen in Groningen

Voordat u overgaat tot de aankoop van een woning in Groningen, is het wel fijn om te weten hoe het is om er te wonen. Groningen is een levendige stad met veel jonge inwoners, sterker nog, Groningen is de stad met de laagste gemiddelde leeftijd in Nederland. Dit komt door de vele studenten die er wonen. Eén op de zes inwoners is student. Hierdoor is het altijd gezellig in de binnenstad! Groningen wordt gezien als een veilige stad met zo’n 230.000 inwoners. Gemiddeld krijgt Groningen een 7,5 om in te leven. Dit is een erg goede score en die is te danken aan de leuke winkeltjes, mooie parken en fijne terrassen.

De gemiddelde vraagprijs van woningen in Groningen bedraagt 344.904 euro. Dit is lager dan het Nederlands gemiddelde. Maar zo’n 27% van de bevolking in Groningen bestaat uit gezinnen met kinderen, Het gemiddelde in Nederland ligt op 36%. Dit is laag door de vele studenten.

Heeft u interesse in een bouwkundige keuring in Groningen?

Voor het uit laten voeren van een bouwkundig onderzoek in omgeving Groningen, bent u bij Homekeur het hele jaar door welkom. U kunt de inspectie direct inplannen en dan heeft u binnen no time een bouwkundig rapport in handen. Door onze jarenlange ervaring weten wij u een duidelijk rapport te leveren waarin alle belangrijke zaken overzichtelijk staan beschreven. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.