bouwtechnische-keuring-ede 2021-03-27T16:56:16+01:00

Bouwtechnische keuring

Bouwkundige keuring Ede

Laat een bouwtechnische keuring of Energielabel in Ede uitvoeren wanneer u in deze prachtige plaats een huis wilt kopen. Waarom dit advies? Het gebeurt in de praktijk vaker dat een koper een huis koopt dat achteraf aardig wat verborgen gebreken blijkt te hebben. Vaak wordt gedacht dat de kosten voor het verhelpen van deze gebreken kunnen worden verhaald op de verkoper. In de praktijk blijkt dit lang niet altijd het geval te zijn. Kopers komen hierdoor voor onverwachte, vaak zeer hoge kosten te staan die zij niet hadden ingecalculeerd. In het meest vervelende geval zijn er onvoldoende financiële middelen aanwezig om de verborgen gebreken te verhelpen. Dáárom is het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Ede van groot belang.

Uitgewerkt bouwkundig rapport in Ede

Homekeur voert graag een bouwtechnische keuring voor u uit. Wij werken met een landelijk netwerk en kunnen u zeker ook in Ede goed van dienst zijn. Tijdens de bouwtechnische keuring in Ede lopen wij alle kritische punten na, zodat wij een duidelijk bouwkundig rapport voor u op kunnen stellen. Dit is een volledig uitgewerkt rapport, voorzien van informatie over onze bevindingen, berekeningen van kosten die u te wachten staan en adviezen over te ondernemen stappen. Blijkt dat u te maken gaat krijgen met relatief hoge kosten? De verkoper zal sneller akkoord gaan met een lager bod als de koper hoge kosten moet maken om verborgen gebreken op te lossen. Dit betekent dat uw onderhandelingspositie ten opzichte van de koper sterker wordt als u een bouwkundig rapport in handen heeft.

Controlepunten tijdens een bouwtechnische keuring

Tijdens een bouwtechnische keuring in Ede worden tal van punten nagelopen. Een aantal punten liggen voor de hand, maar er wordt ook gecontroleerd op punten die een koper zelf makkelijk vergeet. Daarnaast worden er vochtmetingen uitgevoerd. Onder de controlepunten vinden we onder meer de volgende zaken:

  • Vaststellen van koolmonoxide risico
  • Beoordeling van onderhoudsstaat van diverse installaties
  • Vaststellen van aanwezigheid loden waterleidingen
  • Technische staat van dakconstructie en dakbedekking
  • Bouwkundige staat van voegwerk, metselwerk, muren en vloeren

Wonen in Ede

Ede is een heerlijk rustige plaats en inwoners van deze plaats houden dan ook van de gemoedelijkheid en de sfeer. Er zijn 47.028 huishoudens in Ede te vinden en 37 procent van deze huishoudens heeft thuiswonende kinderen. Ede is een zeer geliefde plaats om te wonen en dit is zeker ook te zien aan de vraagprijs van de koopwoningen. Met een gemiddelde vraagprijs van 495.815 euro ligt deze ongeveer 6 procent boven het landelijk gemiddelde. Maandelijks staan er gemiddeld genomen tussen de 200 en 300 woningen te koop in Ede. De koopwoningen worden hier verkocht na gemiddeld 32 dagen en dit is iets sneller dan de landelijk gemiddelde verkoopduur. De woningmarkt in Ede is vergelijkbaar met die van andere mooie, rustige plaatsen om Ede heen. Hierbij kunt u denken aan Barneveld, Scherpenzeel en Wageningen.

Bouwkundige keuring in Ede inplannen

Het is altijd goed om een bouwkundige keuring in Ede uit te laten voeren, zodat u kunt voorkomen dat u onverwacht voor hoge kosten komt te staan. Homekeur maakt middels een bouwkundige keuring duidelijk wat de precieze staat van de woning is, zodat u volledig weet waar u wel of niet voor kiest. U kunt uw afspraak direct online inplannen. Wilt u eerst meer weten over de bouwtechnische keuring in Ede of over het rapport? Neem dan gerust contact met ons op.