Bouwtechnische keuring Assen 2024-02-29T19:58:09+01:00

Bouwtechnische keuring Assen

Wilt u een bouwtechnische keuring of energielabel in Assen uit laten voeren? Dan kunt u altijd bij Homekeur terecht. Doordat wij werken vanuit een groot, landelijk netwerk staat er in uw eigen regio, of in de gewenste regio, een ervaren inspecteur voor u klaar om de bouwtechnische keuring in Assen voor u uit te voeren. Wij zijn erkend door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. De inspecties worden met de grootste zorg uitgevoerd, zodat wij alle verborgen gebreken opsporen en u alle zekerheid kunnen geven die u verwacht. Zo kunnen wij u behoeden voor hoge kosten waar u geen rekening mee had gehouden.

U ontvangt een bouwkundig rapport in Assen

Tijdens de bouwtechnische keuring in Assen inspecteren wij niet alleen de woning zelf, maar ook eventuele zaken die daarbij horen. Dit kunnen bijvoorbeeld bergingen, schuren, garages of zomerhuizen zijn. Wij lopen alle kritische punten na. Zo voeren wij ook vochtmetingen uit en controleren wij de riolering, de kruipruimte, de fundering en het leidingwerk. De totale lijst controlepunten is zeer uitgebreid. Na de inspectie ontvangt u van ons een bouwkundig rapport. Hierin treft u alle informatie aan over onze bevindingen. Daarnaast voegen wij belangrijke kostenberekeningen toe en bieden wij u een deskundig advies. Wij zorgen ervoor dat alle belangrijke gegevens in het rapport zijn verwerkt, zodat u ermee verder kunt.

Rapport gebruiken bij onderhandelingen

Met het rapport van de bouwtechnische keuring in Assen heeft u waardevolle informatie in handen met betrekking tot de actuele staat van het huis. U weet precies voor elke kosten u komt te  staan wanneer u de woning besluit te kopen. Komt u voor hoge kosten te staan? Dan kunt u dit aantonen aan de verkoper en wordt uw onderhandelingspositie sterker. Mogelijk kunt u de woning voordeliger kopen. Uiteraard kan het ook zijn dat u besluit om de woning niet te kopen wanneer blijkt dat u voor hoge kosten komt te staan. Uiteraard is dit uw eigen beslissing.

Wonen in Assen

Assen is een prachtige stad in het natuurrijke Drenthe. Woningen die hier te koop worden gezet worden na gemiddeld 23 dagen verkocht. Dit is sneller dan het landelijk gemiddelde. De gemiddelde vraagprijs van koopwoningen in Assen bedraagt 313.220 euro, wat 26,3 procent lager ligt dan de landelijk gemiddelde vraagprijs. Van alle huishoudens in deze stad heeft 34 procent thuiswonende kinderen. Als provinciehoofdstad staat Assen natuurlijk vooral ook bekend om de diverse bezienswaardigheden en activiteiten, waaronder:

  • Drents Museum
  • TT Races
  • Asserbos
  • Duurzaamheids Centrum
  • De Bonte Wever

Kies voor een bouwkundige keuring in Assen

Wanneer u in Assen een woning heeft gevonden die u graag wilt kopen, dan is het altijd verstandig om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. U wilt niet te maken krijgen met verborgen gebreken, welke lang niet altijd te verhalen zijn op de verkoper. Bij Homekeur kunt u rekenen op een professioneel uitgevoerde inspectie en aansluitend een zeer compleet rapport. U kunt de bouwkundige keuring in Assen direct online bij ons inplannen wanneer u dit wilt. Wilt u eerst meer informatie of heeft u behoefte aan een persoonlijk advies? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.