Bouwtechnisch rapport 2021-02-06T17:38:11+01:00

Bouwtechnische keuring

Bouwtechnisch rapport

Wat is een bouwtechnisch rapport precies, en wat heb je eraan? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Maar we geven ook een voorbeeld van zo’n rapport. Zodat je zelf de volledigheid van de bouwtechnische rapporten kunt ervaren, die Homekeur oplevert. Maar ook geven we informatie over de bouwtechnische keuring en het aanvraagproces.

Voordat we dieper ingaan op het bouwtechnisch rapport, eerst wat meer over de bouwkundige keuring. Het bouwtechnisch rapport is immers het resultaat van de bouwtechnische keuring.

Bouwtechnische keuring

Een bouwtechnische keuring wordt in bijna alle gevallen aangevraagd door een persoon die een huis gaat kopen. De keuring, maar vooral het bouwtechnische rapport, helpt deze persoon in het maken van de juiste beslissing om het huis wel/niet te kopen. De inspecteur die het betreffende huis keurt inspecteert namelijk de algehele conditie van de woning, en brengt daarvan een uitgebreid en nauwkeuring verslag van uit middels het bouwtechnische rapport.

Inspecteurs

De inspecteurs die werkzaam zijn voor Homekeur zijn stuk voor stuk absolute vakmensen. Jaarlijks wordt iedereen bijgeschoold middels onze interne academie. Daarmee borgen we de kwaliteit die wij leveren aan onze klanten. Klanttevredenheid is voor ons immers absolute prioriteit. De recensies over ons bedrijf liegen er niet om, daar zijn we trots op. Benieuwd hoe onze klanten onze keuringen en bouwtechnische rapporten hebben ervaren? Bekijk dan eens onze pagina met klantrecensies.

Inhoud van de keuring

Wanneer onze inspecteur een woning bezoekt, wordt deze systematisch aan een grondig onderzoek onderwerpen. Een veelvoud aan zaken wordt onderzocht. Dat doen we middels een visuele keuring, en met behulp van geavanceerde apparatuur. Alle bevindingen worden opgeslagen in onze software, van waaruit de bouwtechnische rapportage wordt opgesteld.

Op deze pagina geven we een uitgebreid overzicht van de zaken die we precies inspecteren tijdens een keuring. Je kunt daarbij denken aan onder andere de volgende zaken:

 • Constructie;
 • Sanitaire groepen;
 • Brandveiligheid;
 • Vloeren, muren en plafonds;
 • Kozijnen;
 • Schilderwerk

Wat kun je inhoudelijk verwachten van een bouwtechnisch rapport?

Onze keurders controleren de betreffende woning op minimaal enkele honderden punten. Alle bevindingen worden opgeslagen in onze software, waarvandaan het bouwtechnische rapport wordt opgesteld. Doordat we jarenlang hebben geïnvesteerd in de onze processen en producten, zijn we in staat om onze klanten een zeer inhoudsvol en overzichtelijk bouwtechnisch rapport op te leveren. Zo kun je onder meer het volgende verwachten:

 • Digitale oplevering van het bouwtechnische rapport;
 • Het rapport kan worden vertaald naar 190 talen (gratis);
 • Onze rapporten bevatten standaard een inschatting van directe kosten en kosten voor de toekomst (tot 5 jaar);
 • Standaard is de bijlage voor de Nationale Hypotheek Garantie toegevoegd aan het rapport;
 • Het bouwtechnische rapport is uiteraard goed leesbaar en bevat foto’s van de gekeurde woning;
 • De resultaten worden middels kleurgebruik overzichtelijk gepresenteerd. Dit doen we aan de hand van vijf verschillende klassen: Goed, voldoende, matig, slecht of onacceptabel.
 • Mocht de woning deel uitmaken van een Vereniging voor Eigenaren, worden de kosten van de keuring opgesplitst. De rapportage is immers ook relevant voor de VvE.

Voorbeeld van een bouwtechnische rapportage

Aan enthousiasme om informatie te delen over onze bouwtechnische rapportage, ontbreekt het ons niet. Maar het beste beeld van een rapportage krijg je door zelf een betreffende rapportage in te zien. Speciaal daarom hebben we een voorbeeldrapportage gemaakt. Die kun je bekijken via deze link. Let wel, de data die in deze rapportage wordt gedeeld is puur ter voorbeeld en gaat dus niet daadwerkelijk over de conditie van de betreffende woning.

Een bouwtechnische rapportage aanvragen

Op deze pagina hebben we veel informatie gedeeld over het bouwtechnische rapport. Maar hoe werkt het aanvragen hiervan precies? Doordat onze processen optimaal zijn gestroomlijnd is dat gelukkig heel eenvoudig. Via het formulier op deze pagina kun je jouw gegevens achterlaten. We nemen daarna snel contact met je op om de afspraak definitief te maken. Op het door jou gewenste datum en tijdstip bezoekt onze inspecteur de betreffende woning (door ons grote netwerk kunnen we vrijwel altijd snel een afspraak maken). Uiteraard kun je daarbij ook aanwezig zijn. Tijdens de inspectie, die ongeveer een uur duurt, onderzoekt de inspecteur grondig de woning. Vrij snel na de keuring leveren wij het bouwtechnische rapport op. Met dit rapport heb je helder inzicht in de conditie van de woning, wat je in staat stelt een gegronde keuze te maken om wel/niet te kiezen voor de betreffende woning.