Bouwkundig NHG rapport 2022-10-27T15:52:43+01:00

Bent u bouwkundige en wilt u zelf het Bouwkundig NHG rapport genereren?

Met de invoering van het nieuwe Taxatiemodel per 01-10-2021 wordt van de taxateur verwacht dat een bouwkundige opnamestaat wordt ingevuld. In plaats van deze opnamestaat mag ook een bouwkundig NHG rapport worden toegevoegd.

Met behulp van de juiste software kan de bouwkundige deze opname prima uitvoeren en een bouwkundig NHG rapport genereren!

  • De kosten voor het gebruik van de software t.b.v een bouwkundig NHG rapport bedragen € 9,80 excl btw per opname.
  • De NHG schrijft voor dat voor een NHG geschikt rapport, de opsteller een onafhankelijk (Artikel 1.8.6) bouwkundige bedrijf moet zijn en als zodanig moet zijn ingeschreven bij de KvK (Artikel 1.8.4). Om de rapportages te laten voldoen aan de eisen van de NHG moet u dus zijn ingeschreven bij de KvK als bouwkundig inspectiebureau of bij uw huidige inschrijving moet SBI-code 6831 zijn toegevoegd als activiteit (Bemiddeling bij handel, huur of verhuur van onroerend goed en het inspecteren en keuren van woningen bij aankoop of verkoop van een woning.)
  • Uitbesteden van de opname ten behoeve van een bouwkundig NHG rapport aan Homekeur kan natuurlijk ook, met een landelijk netwerk van inspecteurs kunnen wij voor € 189,- (incl. btw) deze inspecties voor u uitvoeren
  • Geef hier uw opdracht voor een bouwkundig NHG rapport

Zelf inspecties uitvoeren en een bouwkundige NHG rapportage genereren? Registratie (gratis) en instructie

Invoeren van opname gegevens en rapportage

De rapportage wordt volledig automatisch gegenereerd. Het enige wat u doet als bouwkundige is vragen lezen, vinkjes aanklikken en foto’s toevoegen. Uiteraard is het geheel private label en wordt uw eigen logo en naam aan het rapport toegevoegd.