Bouwkundige keuring 2019-05-02T18:26:34+00:00

Bouwkundige keuring

Bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring geeft u meer duidelijkheid over de bouwkundige staat en eventuele verborgen gebreken van de woning. Dit wordt vaak uitgevoerd voor de aankoop van een nieuwe woning (aankoopkeuring).

Homekeur is dé specialist voor het uitvoeren van bouwkundige keuringen. Met een ruim en groeiend landelijk netwerk van eigen opgeleide en deskundige inspecteurs bent u als opdrachtgever gegarandeerd van een gemotiveerde werkwijze en gedegen inspectie door de inspecteur.

Kosten bouwkundige keuring

De kosten voor een bouwkundige keuring uitgevoerd door Homekeur zijn afhankelijk van de grootte van uw nieuwe woning. Voor woningen tot 1000 m3 inhoud voert Homekeur al voor €349,00 inclusief btw een uitgebreide bouwkundige keuring uit.

Heeft u vragen over de kosten? Bel tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 9:00–17:00) 085-0653675. Wij helpen u graag verder en kunnen indien gewenst direct een bouwtechnische keuring inplannen!

Maak een afspraak

Klanttevredenheid

Homekeur gaat voor 100% klanttevredenheid bij het uitvoeren van de bouwkundige keuringen. Bent u benieuwd naar ervaringen van anderen? Lees dan alle recente ervaringen van onze klanten!  [RICH_REVIEWS_SNIPPET]

Recente video’s

Bekijk alle video’s op ons Youtube kanaal.

Homekeur in samenwerking met mijnwoning.nl

In een mooie samenwerking met het enige woningdashboard van Nederland mijnwoning.nl worden de resultaten van onze bouwkundige onderzoeken gepresenteerd op het unieke woningdashboard van uw woning. Op dit woningdashboard worden u nog allerlei andere mogelijkheden geboden, zoals het gratis uitlezen van een slimme meter en het zelf maken van een energie besparings advies.

Bekijk hier een voorbeeldMeer over mijnwoning.nl

Waarom Homekeur?

  • Onze inspecteurs gaan wel de ladder op!
  • Onze inspecteurs gaan een kruipruimte in!
  • Wij kennen geen beperkingen of uitsluitingen.
  • Deskundig, ervaren en gedreven.

Huis kopen? Meer zekerheid met een bouwkundige keuring!

Als starter een eigen huis kopen is waarschijnlijk de grootste aankoop van uw leven. Het leukste gedeelte is wel de zoektocht naar uw eerste huis. Het kan kort of lang duren, maar uiteindelijk vindt u uw droomhuis. U bent er dan nog niet, want dan rijzen er vragen omtrent de bouwkundige staat van het huis. Wilt u zekerheid over uw aankoop? Een onafhankelijke bouwtechnische keuring biedt duidelijkheid. Wist u trouwens dat onze bouwkundige keuringsrapporten worden erkend door de NHG en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen? U kunt bij ons direct een aanvraag plaatsen. Wij zorgen voor een heldere rapportage. Omdat wij beschikken over een landelijk netwerk kunnen wij u altijd van dienst zijn, van Groningen tot Noord-Brabant en van Noord-Holland tot Overijssel.

Zekerheid bij het kopen van uw huis

Wij begrijpen als geen ander dat u als starter zekerheid wilt bij de aankoop van een eigen huis. Of dit nu is in Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland of Limburg. Het kopen van een huis heeft voordelen, maar ook bepaalde nadelen. Zo moet u zelf uw huis onderhouden. Heeft het huis bij de aankoop achterstallig onderhoud, dan kunt u voor hoge kosten komen te staan. Gebreken in het huis kunnen zorgen voor flinke herstelkosten. Een bouwkundige keuring biedt uitsluitsel over de staat waarin de woning verkeert.

Een eigen huis kopen heeft uiteraard ook voordelen. U kunt het huis helemaal aanpassen aan uw eigen wensen. Bovendien bouwt u vermogen op door uw hypotheek af te lossen. Als u weet dat het financieel goed gaat komen, kunt u met een gerust hart een huis kopen.

Onafhankelijk bouwkundige keuring

Een onafhankelijke bouwkundige keuring helpt u te voorkomen dat u teveel betaalt voor een huis. Of dat u een aankoop doet waar u later spijt van krijgt. Na onderzoek van onze inspecteur ontvangt u een uitgebreide rapportage. Daarin staan onder meer de gebreken van het huis en een inschatting van de kosten die u op korte en lange termijn moet maken om het huis in goede staat te herstellen. Soms valt het mee, soms valt het tegen. In ieder geval verschaft een bouwkundige keuring een stuk zekerheid.

Als starter kunt u onder meer kiezen voor een starterswoning. Dit is een koopwoning die wordt aangekocht met behulp van een starterslening. De maximale koopsom is gelijk aan de kostengrens van de Nationale Hypotheek Garantie. Een starterslening wordt verstrekt door de gemeente, maar niet elke gemeente werkt hier aan mee. U kunt eens navraag doen als u hiervoor in aanmerking wilt komen.

Homekeur biedt door geheel Nederland, van Drenthe tot Flevoland en van Friesland tot Gelderland, een scala aan bouwkundige specialisten die vanzelfsprekend op de hoogte zijn van de laatste regelgeving op bouwgebied. Zij verzorgen op kundige en onafhankelijke wijze aankoop, bouwkundige en bouwtechnische keuringen en in het verlengde daarvan een duidelijke rapportage.

Onze werkwijze

Onze inspecteurs voeren de keuring bij voorkeur uit in uw aanwezigheid. Op die manier krijgt u direct al een indruk van de conditie van bovengenoemde zaken waarop gelet wordt tijdens de bouwtechnische keuring. Het uiteindelijke bouwkundig rapport geeft u vervolgens nog veel meer inzicht in de bouwtechnische staat van uw nieuwe woning.

Een bouwkundige inspectie is louter visueel en niet-destructief. Indien onze inspecteur tijdens het onderzoek per ongeluk asbest aantreft, dan zal dit natuurlijk wel vermeld worden in het bouwkundig rapport.

Maak nu een afspraak!

Heeft u interesse in het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring door Homekeur? Neem tijdens kantooruren (ma-vr 8:30-17:30) contact met ons op via 085-0653675 of vraag direct een bouwtechnische keuring aanWij zullen op werkdagen uiterlijk binnen één werkdag de afspraken maken en bevestigen.

Maak een afspraak

Homekeur is aangesloten bij de BVBK;  de Branchevereniging voor Bouwkundige Keurders.