Bouwtechnische keuring Leeuwarden 2021-03-27T16:51:19+01:00

Bouwtechnische keuring

Bouwtechnische keuring Leeuwarden

Het is altijd aan te raden om een bouwtechnische keuring in Leeuwarden uit te laten voeren wanneer u hier een mooie woning op het oog heeft. Koopwoningen zijn er uiteraard in alle soorten en maten. Ook de staat van onderhoud kan sterk verschillen, zichtbaar én onzichtbaar. Als u een woning wilt kopen, dan wilt u zeker weten in welke staat de woning – en alles wat daarbij hoort – verkeert. Een bouwtechnische keuring of Energielabel in Leeuwarden geeft u volledige duidelijkheid. Deze keuring wordt uitgevoerd door een ervaren professional van Homekeur. Na het afronden van de keuring, die gemiddeld een uur in beslag zal nemen, wordt er een uitgebreid rapport voor u opgesteld.

U ontvangt een bouwkundig rapport in Leeuwarden

Tijdens de bouwkundige keuring in Leeuwarden worden alle kritische punten goed nagelopen en geïnspecteerd. Bepaalde zaken worden visueel beoordeeld, zoals de technische staat van de elektrische installatie en de CV installatie, de onderhoudsstaat van de keuken en de onderhoudsstaat van overige sanitaire groepen. Daarnaast worden onder meer het leidingwerk, de kruipruimte, de riolering en de ventilatie goed onder de loep genomen. Zo zijn er nog tal van controlepunten waar de juiste aandacht aan besteed wordt. Alle bevindingen worden opgenomen in een bouwkundig rapport, samen met goede kostenberekeningen en deskundige adviezen. Dit rapport vertelt u alles wat u moet weten over de woning. Op deze manier bieden wij u altijd zekerheid over het huis dat u op het oog heeft.

Sterker onderhandelen na bouwtechnische keuring

Wij maken u duidelijk wat de staat van de woning is en van alles wat er in en bij de woning hoort. Vervolgens geven wij u ook een duidelijk financieel inzicht. U krijgt een duidelijke indicatie van het kostenplaatje waar u mee te maken krijgt. Zijn er veel verborgen gebreken en komt u op relatief korte termijn voor hoge kosten te staan? Dan kunt u deze informatie tijdens de onderhandelingen over de woningprijs gebruiken. Hoe hoger de kosten waar u zelf nog mee te maken krijgt, hoe sterker uw positie wordt tijdens de onderhandelingen. In de meeste gevallen betekent dit dat u de woning kunt kopen tegen een lager bedrag.

Wonen in Leeuwarden

Leeuwarden is een prachtige Friese gemeente met iets meer dan 122.000 inwoners. Er zijn in deze plaats relatief weinig gezinnen met kinderen te vinden. Het gaat om 31 procent van alle huishoudens. Maar liefst 41 procent van het totale aantal huishoudens bestaat uit 1 persoon. Toch zijn de eengezinswoningen in Leeuwarden het best vertegenwoordigd, met maar liefst 52 procent van alle woningen. De gemiddelde vraagprijs bedraagt 308.042 euro en dat ligt maar liefst 28,5 procent onder de landelijk gemiddelde vraagprijs. De woningen in Leeuwarden worden dan ook relatief snel verkocht. Gemiddeld staat een woning hier 26 dagen te koop voor het verkocht wordt. Leeuwarden is een prachtige plaats om in te wonen, met diverse indrukwekkende bezienswaardigheden en activiteiten, zoals:

  • Historische binnenstad Leeuwarden
  • Blokhuispoort
  • De Oldehove
  • LOVE
  • Sint Bonifatiuskerk

Plan uw bouwkundige keuring in Leeuwarden

Heeft u interesse in een bouwtechnische keuring met bijbehorend rapport van Homekeur? U kunt direct online een afspraak inplannen voor een bouwkundige keuring in Leeuwarden. Neem gerust eerst eens contact met ons op voor meer informatie en advies. Wij staan voor u klaar.

De bouwtechnische keuring van Homekeur in Leeuwarden

Een bouwtechnische keuring in Leeuwarden wordt tegenwoordig bijna altijd uitgevoerd bij aankoop van een woning. De bouwtechnische keuring, aankoopkeuring, verkoopkeuring, woningkeuring, bouwkundige keuring of bouwtechnisch onderzoek zijn de termen welke worden gebruikt om de bouwtechnische staat en toestand van een woning inzichtelijk te maken.

Na inspectie ontvangt u een uitgebreid bouwkundig rapport (voorbeeld). Het rapport geeft u een duidelijk overzicht van de resultaten. Ook de kosten voor korte en langere termijn, net zoals eventuele verbeterkosten zijn inzichtelijk. Los hiervan ontvangt u een uitgebreide rapportage van de bouwtechnische keuring in Leeuwarden. Het rapport is voorzien van een duidelijke en begrijpelijke toelichting inclusief fotorapportage.

Waarom zou u een bouwkundige keuring laten uitvoeren?

Homekeur heeft ruim 15 jaar ervaring. U als potentiële koper staat op het punt een grote aankoop te doen! Laat u door een deskundige en onafhankelijke organisatie bijstaan en adviseren. Een bouwtechnische keuring Leeuwarden kunt u snel en direct regelen door telefonisch contact met ons op te nemen! Bel gerust en vrijblijvend tijdens kantooruren 085-0653675