Bouwkundige of bouwtechnische inspectie
Je wilt meer weten over een bouwkundige inspectie of een bouwkundige keuring? Lees dan verder. Op deze pagina geven we overzichtelijk uitleg over alles rondom de bouwkundige inspectie. We geven informatie over wat het precies is, welke processen je kunt verwachten rondom het aanvragen van een inspectie en welke prijzen er gelden. Maar ook wat je er precies voor terugkrijgt en hoe je je kunt aanmelden.
Wat is een bouwkundige inspectie precies? Laten we daar mee beginnen. Een bouwkundige inspectie heeft als doel om inzicht te krijgen in de bouwkundige staat van een woning/gebouw. De inspectie wordt uitgevoerd door een onafhankelijke partij en onderzoekt een veelvoud aan zaken, zoals de fundering, de kruipruimte, het houtwerk en de staat van het sanitair. De bouwkundige keurder legt zijn bevindingen vast in een overzichtelijk rapport, deze wordt gedeeld met de opdrachtgever.
Degene die de opdracht geeft aan de bouwkundige keurder is vrijwel altijd een persoon die op punt staat om een huis te kopen. Vanuit het rapport kan deze persoon een weloverwogen keuze maken het betreffende huis wel te kopen, of niet te kopen.
Waarom een bouwkundige inspectie?
Maar is dat echt nodig? Zo’n bouwkundige/bouwtechnische inspectie? Een vraag die met regelmaat (terecht) gesteld wordt. Ons antwoord daarop is helder: De aanschaf van een huis betreft een grote aankoop. Té vaak hebben we mensen ontmoet die enorm spijt hebben gekregen omdat ze geen keuring hebben laten uitvoeren en na aankoop tegen verborgen gebreken zijn aangelopen. Met alle financiële gevolgen van dien. Kies daarom voor zekerheid en geniet van de voordelen van het vakmanschap van onze keurders, die een eerlijk en objectief beeld kunnen geven van de conditie van de betreffende woning. Inclusief de mogelijk voor jou verborgen verbreken. Het levert je veel op! Rust wanneer het allemaal in orde blijkt. En een goed handvat om een weloverwogen keuze te maken als de conditie van de woning minder is dan gedacht.
Hoe werkt dat, het aanvragen van een bouwkundige inspectie?
Je hebt een huis op het oog, daarover wil je het oordeel van één van onze keurders. Hoe werkt dat precies? Gelukkig is het heel eenvoudig. Door onze gestroomlijnde processen en ons enorme netwerk keurders door heel Nederland zijn we in staat om altijd snel een afspraak te maken. Dat is ook wel nodig, want de huidige omstandigheden zorgen ervoor dat je weinig tijd hebt om je beslissing te maken. Of je al wel een bod kan doen, of zelfs een voorlopig koopcontract kunt tekenen alvorens een bouwkundige inspectie is uitgevoerd, lees je in dit artikel.
Het aanvragen van een bouwkundige inspectie werkt als volgt: Via het formulier op deze pagina laat je je gegevens achter. Wij nemen vervolgens contact met je op om de afspraak definitief te maken. Op de afgesproken datum komt de keurder bij de betreffende woning. Vrij kort daarna kun je het bouwkundige rapport verwachten, waarin alle bevindingen zijn beschreven. Benieuwd hoe zo’n rapport eruit ziet en welke informatie er allemaal in wordt vermeldt? Bekijk dan ons voorbeeldrapport.
De kosten voor het aanvragen van een bouwkundige inspectie bedragen: € 369,- (inclusief BTW). Dit tarief is voor woningen tot 1000m3. Natuurlijk zijn onze algemene voorwaarden van kracht.
Bezoek van de keurder
Wanneer de keurder de betreffende woning bezoekt werkt hij systematisch de woning af, zodat alle aspecten van het huis gegarandeerd de aandacht krijgen. De keurder van Homekeur start met een visuele inspectie. Uiteraard stellen we niet alleen het gebrek vast, maar verhalen we ook de mogelijke gevolgen van het gebrek. Onze keurders zijn hiertoe in staat, omdat ze periodiek getraind en bijgeschoold worden. Zo garanderen we onze klanten écht vakmanschap. Daarnaast heeft de keurder uiteraard ook kennis van de regionale bouwtechnieken en mogelijke problemen. Het bezoek van een keurder duurt gemiddeld een uur.
Onze keurders inspecteren onder meer:
- Constructie;
- Trappen en hekwerken;
- Sanitaire groepen;
- Conditie van plafond, vloeren en wanden;
- Technische installaties (water, gas, elektra);
- Brandveiligheid;
- Kruipruimte;
- Kozijnen;
- Schilderwerk;
- Aanbouw;
Meer weten over een bouwtechnische inspectie?
Meer informatie over Homekeur of over onze dienstverlening? Neem contact met ons op. Ons team helpt je graag aan meer informatie of het beste advies. Benieuwd naar de ervaringen van anderen met Homekeur? Lees dan ook eens onze klantervaringen. Meer weten over Homekeur en alle ins en outs nog eens op een rijtje? Op deze pagina vind je nog meer informatie.