Bouwkeuring vergelijk 2021-02-02T05:47:19+01:00

Bouwtechnische keuring

Behoefte aan een bouwkeuring? Vergelijk op onze site en maak uw keuze

Een vergelijk heeft tot doel dat u de bouwkundige keuring kiest die bij u past. Om dit te kunnen realiseren vindt u op onze site de verschillende mogelijkheden. Ons eigen landelijk netwerk van inspecteurs zijn u graag van dienst in geheel Nederland.

U kunt een bouwadviesbureau bijvoorbeeld inschakelen voor een bouwinspectie om onverwachte bijkomende kosten bij aankoop van een huis te voorkomen of een bouwkeuring laten doen bij de verkoop van een woning. Daarmee heeft u letterlijk het bewijs in handen dat uw huis bouwtechnisch in goede staat is. Kies uw bouwtechnisch adviesbureau en plaats een opdracht.

Vergelijk bouwtechnisch adviesbureaus in Nederland

Een bouwtechnisch adviesbureau kunt u niet alleen inhuren voor een bouwkeuring. Heeft u bouwadvies, bouwbegeleiding of conditiemeting van bepaalde gebouwen nodig? Ook dan kunnen wij u goed en deskundig van dienst zijn. De bouwinspecteurs hebben een jarenlange ervaring en veel kennis in huis.

Bouwkeuring kan veel problemen voorkomen

Een bouwkeuring levert u een betrouwbaar rapport op. Huis verkopen? Als u de verkopende partij bent, dan kunt u dit rapport gebruiken om de kwaliteit van huis aan te tonen en eventuele onzekerheden bij kopers weg te nemen. Tevens voldoet u met het overhandigen van een bouwkundige rapportage voor een groot deel aan uw wettelijke meldingsplicht.

De meldingsplicht houdt in dat u verplicht bent om alle gebreken in en rondom uw woning mee te delen aan de potentiële koper. Een gebrek is ernstig wanneer het normaal gebruik van het huis in de weg staat. Bijvoorbeeld vochtproblemen of een rotte fundering. U bent aansprakelijk, als het gebrek al voor de overdracht aanwezig was. Dit geldt ook als u niet van het gebrek op de hoogte was. Een bouwkeuring kan veel problemen voorkomen. Het gebrek is dan nog niet verholpen, maar wel weten beide partijen dat daar sprake van is. Het maakt de weg vrij naar een oplossing.

Kies een bouwtechnisch bureau

Tegenover uw mededelingsplicht staat de onderzoeksplicht van de koper. Hij wordt geacht ervoor te zorgen dat hij zo veel mogelijk te weten komt over de woning. Kortom: de koper is verplicht vragen te stellen en u bent verplicht die vragen naar eer en geweten te beantwoorden. Doet u dit niet, dan kan de koper u als verkopende partij in gebreke stellen. Op zoveel rompslomp zit u natuurlijk te wachten. Laat een bouwkeuring uitvoeren door een bureau dat verstand heeft van bouwtechniek. Het kan u veel ellende besparen.

Checklist huis kopen zonder makelaar

Wilt u een huis kopen zonder makelaar? Het wordt steeds vaker gedaan om hoge makelaarskosten te voorkomen. Laat dan een bouwkeuring onderdeel zijn van uw checklist. We noemen dit ook wel een aankoopkeuring. Tijdens een inspectie wordt de technische staat van uw droomwoning op een groot aantal onderdelen visueel geïnspecteerd. Er wordt onder meer gelet op de staat van het metselwerk en de gevels, dakconstructie inclusief dakbedekking, aanwezigheid van houtrot etc.

Bouwkundige keuring

Na de aankoopkeuring of ook wel bouwkundige keuring weet u wat de eventuele gebreken zijn aan de woning, maar ook de wijze waarop deze kunnen worden verholpen. Op basis van de herstelkosten kunt u een bod doen. Zo betaalt u nooit teveel voor uw nieuwe huis en komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.