Bezichtiging in de winter: waar moet u op letten?

Bent u onlangs uw droomwoning tegengekomen? Dat moet een geweldig gevoel geven. De volgende stap is een bezichtiging. Met name in de wintermaanden moet u goed op een aantal aandachtspunten letten.

Ga niet alleen op foto’s af

Misschien bent u online op een mooie woning gestuit. Op het eerste gezicht lijkt het aan al uw wensen en eisen te voldoen. Onthoud echter dat foto’s niet altijd overeenkomen met de realiteit. Vaak heeft een verkoper de foto’s in een verkoopadvertentie van een woning extra mooi gemaakt. De lichtinval is bijvoorbeeld zeer goed omdat het een zonnige dag was. Daardoor komt het huis beter uit de verf en is de kans op verkoop groter.

Winterse lichtinval in huis

In de wintermaanden kan de lichtinval ineens een stuk minder mooi zijn. Laat uzelf hier niet door ontmoedigen. Vindt u de woning er in de winter ook goed uitzien? Dan is het in de zomer of lente alleen nog maar mooier!

Bezichtig altijd bij daglicht

In de winter is het natuurlijk sneller donker. De kans is groot dat u een woning in het schemer of donker bezichtigt, waardoor er sprake is van kunstlicht. Door het kunstlicht kunt u bepaalde details over het hoofd zien. Gebreken zoals schimmels en scheuren vallen veel minder op. Zodoende is het verstandig om een woning in de wintermaanden bij daglicht te bezichtigen. Zowel de lichtinval als de sfeer zijn in dat geval een stuk beter.

Wandel door de buurt

Maak altijd even een wandeling in de buurt waar uw mogelijke ‘droomhuis’ zich bevindt en verken de omgeving. Ontdek zelf hoe de sfeer in de winter is en of u zich veilig voelt op straat. U moet zich behalve thuis voelen in de woning ook thuis voelen in de buurt.

Kijk naar de ruimte van de woning

Let tijdens een bezichtiging moet te veel op de meubels en de inrichting van de woning. Dat kunt u altijd nog aanpassen. Het is veel belangrijker dat u een goede indruk krijgt van een ruimte. Misschien heeft u al meubels. In dat geval is het verstandig om ze even op te meten, zodat u zeker weet dat het meubilair in de woning en door de deur past.

Bouwkundige inspectie

Misschien twijfelt u of u wel of geen bouwkundige keuring moet aanvragen. Geen bouwtechnische keuring laten uitvoeren voordat u een huis koopt, betekent dat u risico’s neemt. Er kunnen namelijk gebreken zijn die u niet direct kunt waarnemen. Ook als het huis goed in orde blijkt te zijn, heeft u uw geld nuttig besteed. Homekeur is al meer dan 15 jaar ervaren in het uitvoeren van bouwkundige keuringen en landelijk actief. Heeft u vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

2020-12-21T17:33:08+01:00