Asbest schoorsteen 2018-09-07T16:42:22+01:00

Asbest in schoorsteen

Uw oude schoorsteen kan asbest bevatten. Een asbestinventarisatie verschaft duidelijkheid. Homekeur is specialist in het uitvoeren van asbestinventarisaties en we zijn u graag van dienst met opgeleide en gecertificeerde inspecteurs.
Maak een afspraak

Verwijderen schoorsteen

Uw oude schoorsteen verwijderen kan risico’s met zich meebrengen. Niet alleen vanwege de hoogte van uw dak, maar een schoorsteen kan ook asbestcementplaten bevatten. Vroeger werd dit vooral toegepast als brandwerend materiaal in en om een schoorsteen. Een asbestcementplaat kunt u herkennen aan de grijze kleur met vaak een wafelstructuur aan een kant. De plaat kan verschillende vormen hebben, zoals rond, vierkant of plat. Een asbestinspectie verschaft duidelijkheid of uw schoorsteen inderdaad asbesthoudend materiaal bevat. Wilt u zekerheid? Dan kunt u direct een opdracht plaatsen.

Asbestcement op andere locaties

Asbestcement in plaatvorm vinden we niet alleen in schoorstenen. Ook in golfplaten, dakgoten, vensterbanken, regenpijpen en zelfs in afvoeren van toiletten en keukens kan asbestcement zitten. Als asbesthoudend materiaal wordt beschadigd, dan kunnen er asbestvezels vrijkomen. Inademen van die vezels kan slecht zijn voor uw gezondheid. Het goede nieuws is dat sinds 1993 vrijwel alle toepassingen van asbest verboden zijn.

Wilt u weten of uw schoorsteen veilig is?

Is uw huis gebouwd voor 1994 en de schoorsteen na die tijd niet vernieuwd, dan is er een kans dat er asbest aanwezig is. Wilt u weten of uw schoorsteen veilig is? Dan kunt u een asbestinventarisatie laten uitvoeren. Na ons onderzoek weet u uit welk materiaal uw schoorsteen en rookkanaal bestaat. U ontvangt een uitgebreide rapportage en kunt met ons eventuele vervolgstappen bespreken.

Het verwijderen van uw schoorsteen is een optie, maar wel een ingrijpende klus. In sommige gevallen kan de schoorsteen beter behouden blijven als het gaat om hechtgebonden asbest, maar u heeft dan wel een meldingsplicht naar de gemeente toe. Als u besluit om de schoorsteen te laten verwijderen, dan zijn er speciale asbestbedrijven die dit verzorgen. U kunt beter het zekere voor onzekere nemen. Als er bij de sloop asbestvezels vrijkomen, is dit niet alleen gevaarlijk voor uzelf, maar ook voor uw omgeving.

Een asbestinspectie biedt duidelijkheid

Asbestvezels kunnen we onderverdelen in twee hoofdcategorieën, namelijk hechtgebonden en niet-hechtgebonden asbest. Of asbest moet worden verwijderd is afhankelijk van de wijze waarop het asbest gebonden is in het materiaal. Hechtgebonden asbest kan meestal beter blijven zitten. Dit materiaal levert geen gevaar op als het in goede staat verkeert en niet wordt bewerkt. Asbesthoudend materiaal in uw schoorsteen? Laat eerst een inspectie uitvoeren, voordat u vervolgstappen onderneemt. Ons asbestrapport biedt u duidelijkheid.

Over Homekeur

Homekeur is met meer dan 15 jaar ervaring dé expert op het gebied van bouwtechnische keuringen en asbestinventarisaties. Met een ruim en groeiend landelijk netwerk van eigen opgeleide en deskundige inspecteurs bent u als opdrachtgever gegarandeerd van een gemotiveerde en ambitieuze werkwijze en gedegen inspectie door de inspecteur.

Open chat
Whatsapp contact
Powered by