Asbest in woning 2018-06-13T15:35:28+01:00

Een asbestinventarisatie wijst uit of er asbest in uw woning aanwezig is. U kunt direct een opdracht geven.

Asbest in uw woning? Hoewel het gebruik van asbest sinds 1993 verboden is, wordt in huizen en panden die voor 1994 zijn gebouwd nog regelmatig asbest aangetroffen. Dit bouwmateriaal kan overal aanwezig zijn, van in het dakbeschot tot simpelweg in een vensterbank. Gaat u verbouwen of slopen in huis of in een bedrijfspand, dan is een asbestinventarisatie verplicht. Het is een onderzoek dat zal uitwijzen of er inderdaad asbest aanwezig is. Voor zo’n onderzoek hebben wij gecertificeerde inspecteurs voor u beschikbaar. Dankzij ons landelijk netwerk, kunt u altijd rekenen op deskundige hulp. U kunt nu direct een afspraak maken.
 
U wilt natuurlijk zo snel mogelijk weten of er asbest in uw woning aanwezig is. Een afspraak is dan ook vlot gemaakt. Als u online een afspraak maakt, zullen wij op werkdagen binnen enkele uren contact met u opnemen om enkele gegevens met u door te nemen. Op een zo kort mogelijke termijn komt er een professional bij u thuis voor een asbestonderzoek.

Asbest kan overal in uw woning aanwezig zijn

Asbest kan op verschillende plekken in uw woning aanwezig zijn. Soms is asbest duidelijk herkenbaar, maar niet altijd. Het kan bijvoorbeeld ook verwerkt zitten in ander materiaal, zoals in beton. In dat geval kan een monsteronderzoek uitsluitsel geven. Het onderzoek beperkt zich niet uitsluitend tot de binnenkant van uw woning, want ook rondom kan asbest aanwezig zijn. Denkt u maar eens aan uw schuur of garage. Het kan zijn dat er destijds bijvoorbeeld asbestcement golfplaten zijn gebruikt als bouwmateriaal.
 
Als u een verbouwing veilig wilt uitvoeren en u heeft een woning die gebouwd is voor 1994, dan doet u er goed aan om een asbestinventarisatie te laten uitvoeren. Zeker als u muren wilt doorbreken of installaties wilt veranderen. Wist u trouwens dat asbest vroeger ook werd verwerkt in ondervloeren en vinyl vloerbedekking? Wanneer u dit wilt versnijden of op andere wijze beschadigt, is de kans groot dat er schadelijke vezels vrijkomen met alle gevolgen van dien. Het kan leiden tot zeer ernstige ziektes, die soms zelfs een dodelijke afloop kunnen hebben.

Ons asbestonderzoek biedt u helderheid

Het proces van het verwijderen of het saneren van asbest begint vrijwel altijd met een asbestinventarisatie. Dat is namelijk wettelijk bepaald. Wij verzorgen de asbestinventarisatie van woningen, maar ook van openbare gebouwen, scholen, kantorencomplexen en appartementencomplexen. Overal waar asbesthoudende toepassingen aanwezig kunnen zijn, verschaffen wij helderheid met een asbestonderzoek. Aan de hand van onze bevindingen nemen wij samen met u maatregelen.
 
Het is goed om te weten dat zolang asbest in gebonden toestand verkeert, er geen gevaar dreigt voor de gezondheid. Losse asbestvezels die in de lucht zweven en die u in kunt ademen, zijn wel schadelijk. Materiaal waaruit gemakkelijk asbestvezels vrijkomen, kan het beste verwijderd worden door een gecertificeerd bedrijf. Wilt u gaan klussen en vermoedt u dat er asbest aanwezig is in uw woning? Neem dan contact met ons op voor een asbestonderzoek. Wij helpen u vlot en deskundig.
 
HomeKeur biedt door geheel Nederland een scala aan specialisten, die vanzelfsprekend op de hoogte zijn van de laatste regelgeving omtrent asbest. Zij verzorgen op kundige en onafhankelijke wijze asbestinventarisatie en in het verlengde daarvan een duidelijke asbestrapportage.

Open chat
Whatsapp contact
Powered by