Asbest expert 2018-06-13T15:14:49+01:00

Dringend een asbest expert nodig? Op werkdagen nemen wij binnen 2 uur contact met u op.

Als u denkt dat er asbest in uw woning, pand of omgeving aanwezig is, dan wilt u niet lang wachten op een asbest expert. Heel begrijpelijk, maar niet alle asbesthoudende materialen zijn direct gevaarlijk. Dat kan voor u verwarrend zijn. Asbest is niet gevaarlijk zolang het vastzit in ander materiaal. Het vormt pas een risico voor de gezondheid als de asbestvezels vrij kunnen komen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als u gaat slopen of renoveren. Neem bij twijfel contact met ons op. Voor een asbestinspectie kunt u het contactformulier invullen. Op werkdagen nemen wij binnen 2 uur contact met u op. Uiteraard kunt u ook bellen om direct een afspraak te maken.

Expert voor een asbestinventarisatie

Asbest kan in verschillende materialen aanwezig zijn. Materiaal met asbest heeft vaak een vezelachtige structuur. Dit is te zien op breukvlakken en bij beschadigingen van asbesthoudend materiaal. Eén van de plekken waar asbest kan zitten, is onder daken. Om precies te zijn, in het dakbeslag. Het kan ook verborgen zitten achter een laag isolatiemateriaal. Om zekerheid te krijgen, heeft u een expert nodig die een asbestinventarisatie kan uitvoeren. Wij hebben deze experts in huis. Een afspraak kan op korte termijn worden gemaakt.
 
In ieder pand of iedere woning die is gebouwd voor 1994 kunnen asbesthoudende materialen aanwezig zijn. Omdat asbest zulke sterke eigenschappen heeft, werd het vroeger overal in verwerkt. In bijvoorbeeld brandwerend materiaal, zoals in garages, rond schoorstenen, in ventilatiekanalen en in cv-ketels. Ook komt het voor in vloerbedekking, bijvoorbeeld bij vinyltegels en vinylzeil, geproduceerd voor 1984 en op plekken die goed geïsoleerd moesten worden, zoals daken, gevels en plafonds. Een deel van deze asbest is zichtbaar, zoals bij vensterbanken en vinyl vloerbedekking. In oudere woningen kan asbest ook onzichtbaar en onbereikbaar zijn verwerkt, bijvoorbeeld in het beton. Een risico voor de gezondheid bestaat alleen wanneer er in de lucht losse asbestvezels komen die u kunt inademen. Bij niet-hechtgebonden asbest is het risico groter dan bij hechtgebonden asbest.

Onderzoek met monsterafname

Onze asbest expert zal onderzoeken of er sprake is van asbesthoudende materialen in uw woning of bedrijfspand, die niet zomaar met het blote oog waarneembaar zijn. Wanneer er twijfel bestaat over het al dan niet bevatten van materiaal met asbest, dan kan ervoor worden gekozen om materiaalmonsters te nemen. In een speciaal asbest laboratorium worden deze monsters uitgebreid getest. Zodra de uitslag van het laboratorium binnen is, neemt onze asbest expert contact met u op. De uitslag van dit monsteronderzoek zal uiteindelijk precies die zekerheid bieden die u wenst.
 
HomeKeur biedt door geheel Nederland een scala aan specialisten, die vanzelfsprekend op de hoogte zijn van de laatste regelgeving omtrent asbest. Zij verzorgen op kundige en onafhankelijke wijze asbestinventarisatie en in het verlengde daarvan een duidelijke asbestrapportage.

Open chat
Whatsapp contact
Powered by