Apk keuring woning 2021-01-30T13:06:09+01:00

Bouwtechnische keuring

Een bouwkundig onderzoek van uw woning kunt u vergelijken met de apk keuring van uw auto. Een onderzoek dat gebreken constateert!

In tegenstelling tot een apk keuring voor een auto, is deze voor een woning niet verplicht. Toch kunt u hiermee nogal wat ellende voorkomen. De bouwkundige staat alsmede de aanwezige installaties laten controleren voor de aankoop van een woning is altijd verstandig. Het voorkomt onnodige kosten en hangt bovendien nauw samen met uw veiligheid en die van uw omgeving.

Veilig wonen willen we allemaal. Daarom is een periodieke keuring van uw woning zeker geen overbodige luxe, want u als huiseigenaar bent verantwoordelijk voor de veiligheid in uw eigen woning. Overweegt u een apk keuring voor uw woning of wenst u een bouwkundig onderzoek? U bent dan bij ons aan het juiste adres. Wij hebben vestigingen door het hele land, van Utrecht tot Zeeland en van Zuid-Holland tot Limburg. Neemt u maar eens contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Apk of bouwkundige keuring laten uitvoeren voor de aankoop van een woning

Een apk keuring of bouwkundige keuring wordt veelal uitgevoerd voor de aankoop van een nieuwe woning. Helaas wordt dit nog niet altijd gedaan, want een woning kopen is en blijft een emotionele gebeurtenis. Dit betekent dat de eventuele mindere kanten van een woning over het hoofd worden gezien. Toch is het belangrijk om zakelijk te blijven als u een woning wilt gaan kopen. Het kan u namelijk veel geld besparen.

Met een bouwkundige keuring krijgt u een goede indicatie over de bouwkundige staat waarin de woning verkeert. Zijn er gebreken of is er sprake van achterstallig onderhoud, dan kunt u deze onkosten meenemen bij de berekening van uw openingsbod. Kortom, hoe mooi een woning ook past bij uw woonwensen, laat altijd een professionele keuring uitvoeren.

Laat alle belangrijke onderdelen van uw woning onderzoeken

Veel belangrijke onderdelen van een woning worden tijdens een professionele keuring onderzocht. U kunt dan denken aan de fundering, dakgoten, gevels enz. Daarnaast kunt u ook nog aanvullende wensen aan de inspecteur voorleggen. Een keuring is altijd maatwerk, want elke woning is anders. De keuringen worden verrichten door heel Nederland, van Overijssel tot Noord-Holland en van Noord-Brabant tot Groningen. U kunt rekenen op een betrouwbare keuring, want kwaliteit en service staan bij ons hoog in het vaandel.

HomeKeur biedt door geheel Nederland, van Gelderland tot Friesland en van Flevoland tot Drenthe, een scala aan bouwkundige specialisten die vanzelfsprekend op de hoogte zijn van de laatste regelgeving op bouwgebied. Zij verzorgen op kundige en onafhankelijke wijze aankoop, bouwkundige, bouwtechnische en apk keuringen en in het verlengde daarvan een duidelijke rapportage.