Nieuw huis gekocht? 5 Acties om direct te ondernemen

Een nieuw huis kopen is spannend. Het is een nieuwe stap, een investering in de toekomst en gewoon een heel nieuw hoofdstuk in uw leven. Voordat u een woning koopt is het aan te raden om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Homekeur staat hierin graag voor u klaar. Wij stellen precies voor u vast wat de actuele staat van de woning is.

Op deze manier kan worden voorkomen dat u een woning koopt met veel verborgen gebreken, die u uiteindelijk veel geld gaan kosten. Wij bieden u een bouwkundig rapport met al onze bevindingen, adviezen en kostenberekeningen. Zijn er geen vervelende verrassingen en heeft u de woning gekocht? Dan zijn er nieuwe actiepunten om te ondernemen. Wij geven u inzicht in 5 actiepunten die u het best zo snel mogelijk onderneemt.

1. Een grote schoonmaak organiseren

Wanneer u een nieuwe woning betrekt, dan is het prettig als u lekker fris kunt beginnen. Het is goed om een grote schoonmaak te organiseren voordat u uw inboedel naar de woning vervoert. Maak de hele nieuwe woning schoon en reinig uw eigendommen nog in het oude huis, zodat deze schoon kunnen worden vervoerd naar uw nieuwe huis. Zo zorgt u echt voor een frisse start in een nieuwe woning.

2. Laat alles even goed doorlopen

Soms zit er slechts een paar dagen tijd tussen het vertrekken van de vorige eigenaar en uw intrek in de woning. Toch, hier kan ook een langere tijd tussen zitten en in deze tijd staat alles stil. Het is aan te raden om alles even goed te laten doorlopen. Spoel alle toiletten een paar keer door en laat de kranen even stromen.

3. Controleer alle filters

Laten we even bij de loodgieterij blijven. De kranen zijn allemaal voorzien van een filter. In zeldzame gevallen gaat het om nieuwe filters. Het is daarom goed om de filters te controleren. In het beste geval vervangt u alle aanwezige filters die van belang zijn. Dit betekent niet alleen het vervangen van de kraanfilters, maar bijvoorbeeld ook het vervangen van de ventilatiefilters.

4. Schilderwerk binnen en buiten

Schilderwerk is een behoorlijke klus. Toch is het wel belangrijk om het schilderwerk bij te houden, zowel binnen als buiten. Goed schilderwerk beschermt de woning. Deuren en kozijnen gaan veel langer mee wanneer het schilderwerk goed wordt bijgehouden, bijvoorbeeld. Het is makkelijker om te schilderen voordat u intrekt, dus wanneer de woning nog leeg is, dan wanneer u al een tijdje ingetrokken bent. Heeft u dus budget voor het schilderwerk binnen en buiten? Voer het schilderwerk dan altijd eerst uit.

5. Het vervangen van de sloten

Wanneer u een nieuwe woning heeft gekocht, dan is het altijd verstandig om de sloten van de woning te laten vervangen. De vorige eigenaar heeft u uiteraard sleutels overhandigd, maar u heeft in geen geval garantie dat dit daadwerkelijk alle sleutels zijn. Sleutels kunnen heel eenvoudig worden bijgemaakt en worden vaak uitgegeven aan familie en vrienden. Een verkoper hoeft niet expres een sleutel achter te houden. Dit kan zeker ook per ongeluk gebeuren. U wilt niet dat een vreemde een sleutel tot uw woning heeft. Kies voor veiligheid en laat alle sloten vervangen.

Eerst een bouwtechnische keuring, dan pas kopen!

Wij hebben hier natuurlijk een aantal belangrijke zaken benoemd voor wanneer u de woning inmiddels heeft gekocht. Toch is de allerbelangrijkste stap een stap die al plaatsvindt voordat u het huis koopt. We hebben het natuurlijk over de bouwkundige keuring. Het is voor u belangrijk dat u goed weet wat u koopt.

U wilt het weten wanneer u voor hogere kosten komt te staan en u wilt vooral niet verrast worden door verborgen gebreken. Hier zorgen wij graag voor, door een bouwtechnische keuring voor u uit te voeren. Maak online een afspraak of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies.

2021-04-17T08:27:07+01:00