Aankoopkeuring woning 2021-01-12T06:18:43+01:00

Bouwtechnische keuring

Aankoopkeuring huis nodig?

Een aankoopkeuring huis ook wel bouwkundige keuring genoemd zal uw beslissing om een woning inderdaad te kopen ondersteunen. Een door ons opgemaakt bouwkundig rapport vertelt u wat de bouwtechnische staat van een huis is.

De aankoopkeuring bestaat uit gedegen onderzoek van een groot aantal elementen. Denkt u maar eens aan de fundering, staat en toestand van een dak, pannen, dakbeschot, goten, zink en schoorstenen. Belangrijk, want bij de aankoop van een huis zit u zeker niet op onverwachte kosten te wachten. Wilt u zeker weten dat u een goed besluit neemt? Laat ons dan voor u een woning keuring uitvoeren. Tot ons werkgebied behoren alle provincies van Nederland, van Drenthe tot Flevoland en van Friesland tot Gelderland.

Aandachtspunten bij het kopen van een huis

Bij het kopen van een huis zijn er veel aandachtspunten waar u op moet letten. De meeste mensen hebben echter weinig verstand van bouwtechnische zaken. Belangrijke onderdelen kunnen dan makkelijker over het hoofd worden gezien. Wat is de toestand van het dak? Zijn er lekkages? Als u van plan bent om een oud huis te kopen, kan er trouwens ook asbest aanwezig zijn. Kortom: een aankoopkeuring laten uitvoeren door een professional is dan ook zeker aan te raden als u zekerheid wilt.

Voor het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bent u bij ons aan het juiste adres. Dankzij onze ruime ervaring weten wij waar wij op moet letten om u goed van dienst te kunnen zijn. De kosten van een aankoopkeuring die wordt gedaan voor de aankoop van een woning zijn vaak aftrekbaar. Daarnaast is het zo dat voor het verkrijgen van een hypotheek soms een bouwtechnisch rapport nodig is. Onze rapporten worden erkend door onder meer de NHG en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen.

Woning keuring verschaft duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning

Bij de aankoop van een huis en het vergelijken van het woningaanbod zijn de prijsonderhandelingen een punt van aandacht. Met een volledig bouwkundig rapport in handen, kunt u eventuele gebreken aan de woning en de daarmee gemoeide herstelkosten meenemen in uw onderhandelingen. Uit een door ons opgemaakt rapport blijkt ook wat de te verwachten kosten van een huis zijn in de toekomst. Zijn gevels en vloeren in goede staat? Hoe staat het met de dakbedekking? Een aankoopkeuring zal duidelijkheid verschaffen over de staat waarin de woning verkeert. Of de huizen, die te koop staan, zich nu in Limburg, Groningen, Noord-Brabant of Noord-Holland bevinden, wij helpen u graag.
U kunt op basis van onze bevindingen besluiten om over te gaan tot aankoop of om er vanaf te zien. Wanneer u besluit om de woning te kopen en een overeenkomst heeft bereikt over de vraagprijs van het huis, dan wordt er een koop-aanneemovereenkomst contract getekend door u en de verkopende partij. Op voorwaarde uiteraard dat uw hypotheekverstrekker akkoord gaat.

Met een aankoopkeuring huis loopt u geen onnodig risico, en heeft u meer zekerheid!

Een huis kopen doet u niet zomaar. Het is één van de grootste investeringen uw leven. Wilt u geen onnodig risico lopen? Met een aankoopkeuring geven wij u een helder beeld van de staat waarin de woning verkeert. Op basis van onze bevindingen kunt u dan het juiste besluit nemen. Aankoopkeuringen doen wij door het hele land, van Overijssel tot Utrecht en van Zeeland tot Zuid-Holland.