7 Aandachtspunten bij een hybride verwarmingssysteem

Het kabinet wil het gasverbruik bij woningen gaan verlagen. Prijzen van stroom gaan langzaam omlaag en die van gas gaan omhoog. Tijd dus om te gaan kijken wat een alternatief kan zijn. Volledig overstappen naar een warmtepomp of kiest u voor een tussenvariant? Het hebben van een hybride verwarmingssysteem biedt voordelen. Deze systemen kunnen via aardgas verwarmen, maar ook via een lucht/water warmtepomp. Het belangrijkste voordeel is wel dat u goed kunt besparen op de energierekening met een hybride verwarmingssysteem, maar dat moet het systeem wel helemaal in orde zijn.

Bouwtechnische keuring spoort gebreken op

Wilt u een woning kopen waarin een hybride verwarmingssysteem aanwezig is? Dan is het goed om te kiezen voor een bouwtechnische keuring van Homekeur. Hiermee worden alle mogelijke gebreken opgespoord, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Wij geven u graag 7 aandachtspunten bij een aanwezig hybride verwarmingssysteem óf wanneer u er zelf eentje aan wilt schaffen.

1. De capaciteit

Hybride verwarmingssystemen zijn er in meerdere varianten, waardoor er ook meerdere capaciteiten bestaan, geschikt voor kleine tot grote gezinnen. Controleer of het hybride verwarmingssysteem past bij de grootte van uw huishouden.

2. Juiste werking

Controleer een aanwezig hybride verwarmingssysteem vóór de koop op de juiste werking om kosten achteraf te voorkomen. Uiteraard kunt u hier aandacht aan laten besteden tijdens een bouwtechnische keuring.

3. Verschillende soorten verwarmingssystemen

Er zijn verschillende soorten hybride verwarmingssystemen. Wilt u een dergelijk systeem in uw woning laten realiseren, maar is er geen aardgasleiding aanwezig? Dan kunt u ook kiezen voor een hybride verwarmingssysteem op gas, stookolie, luchtwarmte en elektriciteit.

4. Controleer de binnen- en buitenunit

Een hybride verwarmingssysteem bestaat uit twee units, namelijk eentje binnen en eentje buiten. Controleer beide units, of laat beide units controleren door een professional, zodat u écht zeker bent van een goede werking.

5. De ketel omzetten

Is er een goede, duurzame verwarmingsketel aanwezig in de woning, maar wilt u eigenlijk een hybride verwarmingssysteem? Dan kunt u dit realiseren door bij de verwarmingsketel een warmtepomp met intelligente regelaar te laten plaatsen.

6. Financiële overwegingen

Wilt u een woning kopen zonder hybride verwarmingssysteem en twijfelt u of u een hybride verwarmingssysteem wilt? Kijk dan goed naar de financiën. Een hybride verwarmingssysteem levert u een energiebesparing van ongeveer 25 procent op in vergelijking tot een verwarmingsketel.

7. Een groenere woning

Groenere woningen worden belangrijker. Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol. Een hybride verwarmingssysteem stoot veel minder CO2 uit dan een verwarmingsketel. U kunt uw (nieuwe) woning dus een stuk groener maken door te kiezen voor een hybride verwarmingssysteem wanneer dit nog niet aanwezig is.

Kies voor een bouwtechnische keuring

Een bouwtechnische keuring voorkomt dat u te maken krijgt met onnodige kosten achteraf. Eventuele gebreken, zoals aan een hybride verwarmingssysteem, worden voor de koop vastgesteld. Hierdoor kunt u deze gebreken mee laten werken in de onderhandelingen over de prijs van de woning. Voor een bouwtechnische keuring bent u altijd welkom bij Homekeur. Maak direct online een afspraak.

2020-01-24T14:29:26+01:00