Aandachtspunten bij huis met voorzetwanden

U heeft een woning op het oog en tijdens de bezichtiging valt het u op dat het huis voorzetwanden heeft. Er zijn verschillende redenen waarom een woning deze wanden heeft. Het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring is daarbij van belang. Bij Homekeur kijken we niet alleen naar de reden, maar ook of het deugdelijk is gedaan.

Belangrijke aandachtspunten

Als u een huis wilt kopen met voorzetwanden, dan is het belangrijk om te weten waarom hiervoor gekozen is. Er zijn een aantal punten waar u goed op moet letten.

Binnenisolatie

Met voorzetwanden kunt u de isolatiewaarde van uw huis verhogen. Voordelen hiervan zijn dat het aanzienlijk goedkoper is dan een buitenmuur isoleren. Daarnaast moet er in de meeste gevallen geen vergunning worden aangevraagd. U kunt ook zoveel isolatie aanbrengen als dat u wilt en het heeft een betere isolatiewaarde dan spouwmuurisolatie. Heeft u geen spouw? Dan zijn voorzetwanden nog steeds mogelijk.

Nadelen

Natuurlijk zijn er niet enkel voordelen, binnenisolatie brengt enkele nadelen met zich mee:

  • U verliest binnenruimte.
  • Het is duurder dan muurisolatie.
  • De ruimte waarin u werkt moet leeg zijn.
  • Koudebruggen, zoals bijvoorbeeld bij vloeren en daken, blijven aanwezig.

Geluidsisolatie

Een andere reden om voorzetwanden te plaatsen, is voor geluidsisolatie. Hierbij is het doel dus om geluid te dempen. Men kiest hiervoor om een huis binnenin minder gehorig te maken of om geluiden van buiten te dempen.

Is het huis waar u naar ging kijken voorzien van voorzetwanden om het geluid buiten te houden? Houd er dan rekening mee dat die geluiden er wel nog steeds zijn. Ook rustig buiten zitten zou dan moeilijk kunnen worden.

Visuele redenen

Voorzetwanden worden ook geplaatst om minder mooie stukken weg te werken. Een oude muur maakt u zo op een makkelijke en snelle manier weer strak en mooi. Ook voor het verbergen van kabels, bedrading, leidingen of isolatie kan hiervoor gekozen worden.

Als men ter verfraaiing gekozen heeft voor voorzetwanden, is het van groot belang om uit te sluiten dat er geen vochtproblemen waren. Opstijgend vocht kan bijvoorbeeld voor heel veel problemen zorgen.

Laat alles grondig nakijken

Staat u op het punt om een huis met voorzetwanden te kopen, dan is het erg belangrijk om te weten waarom deze zijn geplaatst. Laat daarom zeker een bouwkundig rapport maken. Heeft u hier nog vragen over, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

2020-12-23T13:33:48+01:00