Aanbouw 2021-02-08T14:27:12+01:00

Aanbouw dak

Zie de index pagina voor meerdere soorten dakbedekking. Ook voor wat betreft de goten verwijzen wij u door naar de kennisbank index pagina > goten. Ook voor wat betreft de dakdetails zoals overstekken en boeiborden zijn op de kennisbank diverse informatie pagina’s beschikbaar.

Zinken deklijst aanbouw

  • Zink wat in totaliteit te lang is heeft de neiging om te scheuren op de soldeernaden, het is raadzaam deze solderingen regelmatig te controleren. Indien soldeernaden steeds weer loskomen kan eventueel een ‘krimpstuk’ worden aangebracht, dit zorgt ervoor dat de materialen kunnen ‘werken’.
  • Soldeernaden aan de zinken deklijst van de aanbouw kunnen los of reeds ondeskundig gerepareerd zijn. Er is dan een risico op inwateren en lekkage. Met gebruik van de juiste materialen en voorbehandeling kunnen door een deskundige dergelijke gebreken gerepareerd worden.
    • Begin niet aan beplakken van naden met tape en dergelijk, dit zijn slechts ‘pleisters’ en hebben na minder dan een jaar nog nauwelijks een functie.
    • Solderen van zink is een vak apart, niet elke loodgieter heeft nog deze expertise.

Beglazing & profielen

Indien de beglazing is vervuild, en niet per direct onderhoud wordt uitgevoerd is er een risico dat de vervuiling gaat ‘invreten’ in de beglazing. Reinigen is op enig moment niet meer mogelijk.

Als er breuk is of lekkage in de beglazing van de serre moeten de glaspanelen worden vervangen. Bij ernstige schade (veiligheids risico) moet de beglazing direct worden vervangen.

Als dubbele beglazing (deels) lek is wordt het zicht troebel en verminderd de RC (Isolatie) waarde, op zich is dit geen technisch groot probleem en zou dit in theorie zo kunnen blijven.

Als de rubbers en/of het kitwerk van de (profiel) glaslatten met de aansluitingen van het glas niet in een goede conditie verkeren moeten deze aansluitingen worden vervangen of verbeterd. Dit ook om de kans op inwateren te voorkomen. Het vervangen van een profiel is niet eenvoudig, in het ergste geval moet de beglazing worden verwijderd.

Polycarbonaatplaten & profielen

Is het polycarbonaat vervuild?  Bij onvoldoende onderhoud kan vervuiling invreten in het materiaal. Dit is niet goed voor de levensduur van alle betrokken materialen! Het advies is altijd om het polycarbonaat regelmatig te onderhouden.

  • Slecht onderhoud en vervuiling is niet fraai en hebben een negatieve invloed op de uitstraling van de woning.
  • Is het niet duidelijk of het polycarbonaat moet worden verwijderd alvorens de rubbers vervangen of hersteld kunnen worden? Raadpleeg een vakman.
  • Het vervangen van een profiel is niet eenvoudig, in het ergste geval moet het polycarbonaat worden verwijderd.

Wilt u een afspraak maken voor een bouwtechnische keuring?

De kosten voor een bouwkundige keuring zijn (voor woningen tot 1000 m3 inhoud) slechts €369,00 inclusief btw. Hiervoor voeren wij een uitgebreide bouwtechnische keuring uit en ontvangt u een bouwkundig rapport. Heeft u vragen? Bel tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00) 085-0653675. Wij helpen u graag verder en kunnen indien gewenst direct een afspraak met een deskundige inspecteur inplannen!

Maak een afspraak