7 tips voor een goede verkooptekst voor je woning

Gaat u binnenkort uw huis te koop zetten? Dan is het belangrijk dat u een goede verkooptekst schrijft om uw huis aan te prijzen. Zeker als uw woning staat in een regio waar de verkoop niet storm loopt is een pakkende tekst erg belangrijk. Een bouwtechnische keuring van de woning kan kopers over de streep trekken als blijkt dat uw huis geen achterstallig onderhoud heeft.

1. Zorg voor een pakkende introductie

De introductie is belangrijk. De eerste regels moeten dusdanig uitnodigen dat een geïnteresseerde verder wil lezen. Denk hier dus goed over na.

2. Aan welke doelgroep wilt u uw woning verkopen?

Het maakt verschil of u uw woning wilt verkopen aan een jong gezin, een forens of een stel dat op zoek is naar een comfortabele seniorenwoning. De tone of voice verschilt per doelgroep, maar ook de kenmerken die u in het oog laat springen.

3. Benoem de pluspunten van uw woning nadrukkelijk

De voordelen van uw woning en van de woonomgeving zijn natuurlijk belangrijk en moeten dus onder de aandacht worden gebracht. Benoem recente renovaties en verbeteringen, maar ook winkels, scholen en andere voorzieningen in de buurt.

4. Wat maakt uw huis uniek?

Waarom moeten mensen juist uw huis kopen en niet de woning drie deuren verder? Dat kan de aantrekkelijke prijs zijn, maar ook het feit dat uw woning een dakkapel heeft, een aanbouw op de begane grond of een hoger energielabel. Natuurlijk geeft u in uw tekst niet aan dat uw huis beter is dan dat op nummer 8 of nummer 10.

5. De do’s bij het schrijven van uw verkooptekst

De do’s waar u rekening mee moet houden als u een verkooptekst voor uw woning schrijft:

  • Schrijf korte zinnen
  • Benadruk de pluspunten
  • Schrijf een objectieve tekst

6. De don’ts bij het schrijven van uw verkooptekst

  • Vermijd lange zinnen met veel komma’s
  • Gebruik geen afkortingen of moeilijke woorden
  • Val niet in herhaling

7. Laat uw tekst nalezen voordat u deze online zet

De ervaring leert dat de schrijver van een tekst gemakkelijk over zijn eigen fouten heen leest. Of het nu gaat om een simpele typefout of een taal- of stijlfout, het zal ergernis opwekken en de aandacht van uw doel, het verkopen van uw woning, afleiden. Laat uw tekst dus nalezen door een makelaar of op zijn minst iemand met goede kennis van de Nederlandse taal.

2020-01-27T10:04:52+01:00