6 tips voor het kiezen van een goede aannemer voor de verbouwing

Een bestaande of nieuwe woning verbouwen? De keuze voor de juiste aannemer is hierbij van belang. Natuurlijk wilt u een wenselijk eindresultaat, niet te lang in de rommel zitten en niet dieper in de buidel tasten dan nodig is. Kortom, u heeft veel zekerheden nodig. In dit blog delen we 6 tips bij het kiezen van een goede aannemer.

1. Laat een bouwtechnische keuring uitvoeren

Het is aan te raden om eerst een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Deze keuring brengt de nodige zaken aan het licht en helpt u ook vast te stellen welke werkzaamheden er (extra) verricht moeten worden. De bouwtechnische keuring zorgt ervoor dat u niet voor vervelende verrassingen achteraf komt te staan en maakt helder waar de aannemer aandacht op moet vestigen. Op basis hiervan kunt u beter de juiste aannemer vinden.

2. Kies niet voor de eerste de beste

Het is verstandig om een aannemer te kiezen die gevestigd is in uw eigen omgeving. Deze is namelijk optimaal bekend met de regels en wetten die gelden binnen uw regio. Daarnaast bespaart u hierdoor ook veel op de reiskosten die in rekening worden gebracht. Dit betekent echter niet dat u het best kunt kiezen voor ‘de eerste de beste’ die binnen uw regio te vinden is. Controleer beoordelingen van eerdere klanten, kijk goed naar de ervaringen van het bedrijf en neem de tijd om de juiste partij te kiezen.

3. Aandacht voor wachttijden

Als u uw woning wilt verbouwen, dan wilt u dat de verbouwing zo snel mogelijk van start gaat. Wellicht wilt u zelfs de hele verbouwing laten uitvoeren in een nieuwe woning terwijl u zelf nog in uw oude woning woont. Dan bent u nog meer aan tijd gebonden. Besteed daarom altijd aandacht aan wachttijden en aan de geschatte tijd die de verbouwing in beslag zal gaan nemen. Wachttijden zijn bij grotere aannemingsbedrijven vaak korter dan bij kleinere ondernemingen.

4. Kosten en wijze van betaling

Vraag altijd bij meerdere bedrijven een offerte aan om helderheid in de verschillende kosten te krijgen. Lijkt een prijs te mooi om waar te zijn? Bedenk u dan dat dit in verreweg de meeste gevallen ook zo is. Let niet alleen op de kosten, maar ook op de wijze van betaling. Wordt er een contante betaling gevraagd? Dan is het in de meeste gevallen niet verstandig om met de betreffende aannemer in zee te gaan. U heeft dan namelijk geen enkel bewijs van betaling. Het werk wordt dan (deels) zwart gedaan en dit is illegaal.

5. Laat u niet verleiden

Het is heel makkelijk om u te laten verleiden door een extreem laag kostenplaatje of een extreem snelle service. Bedenk u dat een zeer lage prijs en/of een zeer snelle service vaak ten koste van de kwaliteit gaan. Dit wilt u niet. Laat u niet verleiden en kies altijd voor kwaliteit boven kwantiteit.

6. Een aannemer die u begrijpt

U legt uw wensen en eisen neer bij de aannemer. Het is belangrijk dat de aannemer precies begrijpt wat u wilt. De planning, het project en de ervaring moeten hierbij aansluiten. Heeft u het idee dat dit niet helemaal, of helemaal niet, het geval is? Kies dan voor een andere aannemer.

De bouwtechnische keuring

U kunt voorafgaande aan de verbouwing een bouwtechnische keuring uit laten voeren, maar uiteraard kunt u ook (nog) een bouwtechnische keuring uit laten voeren als alle werkzaamheden zijn verricht. In beide gevallen bent u welkom bij Homekeur. Wij voeren de bouwtechnische keuring(en) professioneel uit. Nieuwsgierig geworden? U kunt direct online een afspraak bij ons maken.

2020-01-24T14:18:53+01:00