6 Redenen om te verduurzamen

  • bouwtechnische keuring

Anno 2022 is de energietransitie in volle gang, iedereen is zich ervan bewust dat met de huidige klimaat veranderingen iedereen een steentje moet bijdragen. Hieronder zijn 6 redenen beschreven waarom het goed is om nu te starten met het verduurzamen van uw huis.

Wanneer u wilt weten welke maatregelen op uw huis van toepassing zijn is het aan te raden om een energielabel aan te vragen. Hierin worden concrete maatregelen beschreven om uw huis energiezuiniger te maken.

1. Een beter en gezonder klimaat in het huis

Wanneer een huis goed is geïsoleerd wordt het wooncomfort verhoogt in de woning. We brengen een heel groot deel van ons leven binnenshuis door, dan is een goed leefklimaat erg belangrijk. Om een gezond klimaat binnen het huis te krijgen is het ook belangrijk dat er een goed ventilatiesysteem aanwezig is.

2. Bezuinigen op je maandlasten

Door te investeren in duurzame energieopwekking is het mogelijk de maandelijkse energiekosten sterk naar beneden brengen. Daarnaast heeft u ook minder last van externe partijen en de eventuele stijging is energie- en gasprijzen. Soms komt het voor dat er twijfel is of een dakconstructie zonnepanelen kunnen dragen, mocht u hierover twijfelen raden wij aan een bouwtechnische keuring uit te voeren. Hier wordt ook altijd gekeken naar de kapconstructie. Het voordeel van een bouwkundig rapport is dat u gelijk weet wat de staat is van de rest van de woning. Een voorbeeld van een kap-inspectie tijdens een keuring:

3. Vanaf 2022 hogere subsidie voor isolatie en warmtepompen

Vanaf dit jaar zijn de subsidiebedragen voor isolatiemaatregelen weer omhoog gegaan. Als woningeigenaar kunt u hiervoor de ‘’investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’’ gebruiken. In 2022 is er een totaal van € 228 miljoen beschikbaar.

4. Je woning wordt meer waard

Afgelopen jaar is er een onderzoek gedaan naar de woningwaarde van huizen met een laag energielabel. Hieruit is gebleken dat een woning met een laag energielabel gemiddeld €25.000 minder waard is. Je doet dus een investering (met subsidie) en hierdoor stijgt de waarde van de woning!

5. Duurzaamheid

Het verbeteren van de isolatie in een huis is op twee manieren duurzaam; allereerst is het goed voor het milieu, doordat u zelf energie opwekt wordt er minder fossiele brandstoffen verbruikt. Daarnaast gaan een duurzame woning langer mee dan een niet-duurzame woning.

Meer weten over de mogelijkheden?

Al met al genoeg reden om nu te starten met het verduurzamen van uw woning. Mocht u meer willen weten over de mogelijke maatregelen in uw woning? De gedreven adviseurs van Homekeur staan klaar om u te helpen!

2022-01-04T15:50:24+01:00